Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 26.03.2015.
15:12
Tanjug A

Uspeli smo, a to znači veće plate i penzije?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoji mogućnost da se plate i penzije povećaju u ovoj godini.

Tanjug
Videćemo sa MMF-om

- Mi smo predvideli sa MMF-om kad smo ulazili u teške mere budžetski deficit od 55 miijardi za prvi kvartal, podsetio je Vučić i dodao da on neće preći 27 milijardi, što je dvostruko bolje od onog što se očekivalo.

Uprkos činjenici da je mart najteži mesec, jer se plaća 30 odsto više kamata za dugove iz prethodnog perioda koji su uzimani po visokim stopama, deficit neće preći 27 milijardi.

- To nas dovodi do toga da smo svi zajedno uspeli, želim da se zahvalim penioznerima i radnicima u javnom i privatnom sektoru, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je precizirao da Srbija beleži rast potrošnje, a ne pad kao što, kako je istakao, neki lažno pokušaju da prikažu, raste i naplata akciza…

- Ovo su prvi znaci oporavka srpske ekonomije, naglasio je premijer.

- Ukoliko budemo uspešni u drugom i trećem kvartalu razgovaraćemo sa MMF o povećanju plata i penzija, zaključio je Vučić.

Upitan koliko će biti povećanje, premijer je rekao da bi samo uštedom u ovom kvartalu mogao da vrati sve što je umanjeno, ali da se neće neodgovorno ponašati.

- Ja ovo ne radim zbog glasova, i da bih nekoga pobedio na izborima,  meni to ne treba. I ovako mogu da ih pobedim. Cilj mi je da podignemo ekonomiju Srbije, a povećamo ekonomski rast, pa da u skladu s tim možemo i da  povećamo plate i penzije, naveo je premijer.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.03.2015. 15:30
Koga Gospodine Premijeru vi to zavlačite-biće veće penzije i plate-povećaćemo o,o5% da bismo smanjili 10%.Već Vidjeno Gospodine Premijeru!
Četvrtak 26.03.2015. 15:48
Народе земље Србије.Чујте и почујте.Да ли сте до сада научили да су обећања лудом радовања да је Срећа лепа само док се чека.И,кад прође и ово време па кад"дочекате срећу"где ће вам бити крај.До тада ћете глодати кости осталих после гозби СНС , корење,које су вам обећали вође из СНС пре неколико година,а и"трава је добра за пашу",али некада је то још било незагађено а данас је пуно пестицида а има и уранијума све ћете то"побрстити".Еј,ко дочека,биће срећан,да веће среће постојати неће,не само на земљиној кугли,већ,ни на сунцу,ни на месецу,а ни на звезди Даници .Јесте ли шетали и звиждали 5. октобра ? Јесте ли цео државни врх послали у Хаг ? Јесте .Па уживајте онда у плодовима својих недела .
Četvrtak 26.03.2015. 15:18
Da se povecaju plate koje su smanjene?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online