Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 16.03.2015.
09:00
Tanjug A

Lončar: Beba morala da dođe u veći medicinski centar

"Helikopter Vojske Srbije, u kojem je stradalo sedam osoba, krenuo je put Beograda upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja bebe koju je prevozio i kojoj je pomoć morala da bude pružena u većem zdravstvenom centru", izjavio je jutros ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Tanjug
Lončar: Procena da je bebi potrebna pomoć u većem medicinskom centru

Kako je Lončar objasnio, gostujući u jutarnjem dnevniku RTS-a, nadležni lekari su procenili da nema dovoljno vremena da se životno ugrožena beba preveze drumom preko Kopaonika.

- Naše je bilo da organizujemo, kada se nadležni dogovore gde će biti sletanje, da sačeka medicinska ekipa i sanitet. Da li bi to bio Niš, Kragujevac ili Beograd odluka je koja zavisi od više faktora. Njihova procena je bila da je dete, koje je staro pet dana i teško tri kilograma, životno ugroženo i da pomoć mora da mu se pruži u većem centru gde ima adekvatnih uslova i kadra za takvo oboljenje, istakao je Lončar.

Prilikom pada helikoptera Mi-17 Vojske Srbije u petak u 22.30 časova u blizini aerodroma "Nikola Tesla" poginulo je sedam osoba - pored posade VS, lekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.

Sleteli su u kasarni u Raškoj, gde se vozilo sa bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je delimično raskrčen put. U Mi-17, u pratnji lekara Ljajića i anestetičara Veselinovića, uneta je beba u inkubatoru, sa manjim zalihama kiseonika. Poleteli su prema Beogradu, gde je u Institutu za majku i dete trebalo zbrinuti dete.

U međuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uslova. Letelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.03.2015. 09:21
E , pa bando lopovska recite isinu koja glasi : Hteli smo da se slikamo pored helikoptera kao SPASIOCI u Beogradu . Mogao je helikopter bebu da prveze do Kraljeva ili Kragujevca ali ko bi ga dočekao i kako bi se ministri slikali . Zašto nije dozvoljeno da se helikopter spusti u Kraljevo i da mu se sipa gorivo ? Helikopter je pao jer je osao BEZ GORIVA to povrđuje činjenica da prilikom pada nije eksplodirao šo se uglavnom deava kod pada helikoptera .
Ponedeljak 16.03.2015. 09:20
nesreća non stop visi nad Srbijom od vašeg dolaska na vlast...
Ponedeljak 16.03.2015. 09:43
Zašto nije otišla u Kragujevac ? Zato jer je tebi bio problem da dođeš u Kragujevac da se slikaš za dnevnik. Bilo ti zgodnije da se slikaš u Beogradu. Vaše reklame nam dolaze glave, zbog vašeg rejtinga spremni ste da pob-ije-te celu Srbiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online