Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 09.03.2015.
07:47
D. Dekić - Vesti A

Bogoljub Karić se vraća u Srbiju: Uzeli su mi dve milijarde evra!

"Vraćam se, hoću da radim", poručio je naciji srpski biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić koji je pobegao iz zemlje još u februaru 2006, posle optužbi za malverzacije u Mobtelu. Istinitost tih medijskih navoda potvrdio je u izjavi za "Vesti" njegov brat Dragomir Karić.

facebook.com/Bogoljub Karic
Hoće da gradi Srbiju: Bogoljub Karić

- Sve je to tragično. Bogoljub će se, nadam se, vrlo brzo vratiti i radiće. Pokrenuće investicije i otvoriti nova radna mesta i dovešće naše partnere iz inostranstva sa kojima sarađujemo 40 godina, a koji su iz Rusije, Belorusije, bivših sovjetskih republika. Tu su i Irak, Iran i druge države s kojima sarađujemo - kaže Dragomir Karić.

Intervju iz Moskve

Dragomir Karić je potvrdio navode TV voditelja Ivana Ivanovića da je Bogoljub nedavno bio u Dubaiju, rekavši da je njegov brat svuda putuje, samo ne u Srbiju zbog nekakve poternice.
- Večeras će Bogoljub u direktnom prenosu davati intervju iz Moskve u emisiji na TV Pink, a gledaoci će moći i da mu postavljaju pitanja - najavljuje Dragomir Karić.

Ne želeći da navodi imena biznismena, on ukazuje da su "svi vraćeni", pa, kako kaže, nije fer da ne bude vraćen i njegov brat.

- Mesto mu je u Srbiji, da pokrene domovinu radom i izgradnjom, a ne da to radi tamo negde - objašnjava brat ovog biznismena i dodaje da Bogoljub samo hoće da sve bude po zakonu.
Kaže i da je BK grupa već prezentovala Vladi Srbije projekat Tesla siti na dva miliona metara kvadratnih, a da će oživeti građevinarstvo i izgradnjom još po 200.000 kvadrata u svakom srpskom okrugu.

Povratak odbeglog biznismena inače se medijski provlači još od đurđevdanskih izbora 2012. kada su njegova supruga Milanka i brat Dragomir na naprednjačkim krilima ušli kao poslanici u srpski parlament. Obično kada se bliži Uskrs čuju se medijske spekulacije da bi ga mogao dočekati kod kuće.

Sada se i lično oglasio u ekskluzivnom intervjuu beogradskom tabloidu poručivši da se ne plaši hapšenja, i da bi i pored činjenice da je država od njegove porodice profitirala dve milijarde evra uložio novac u domovinu u kojoj je Karićima inače sve oduzeto. Kao što je nekada Srbiji nudio zelenu salatu i drmao lance i katance po zapuštenim fabričkim dvorištima, a danas joj obećava na stotine hiljada kvadrata i kranova i to na svakom njenom pedlju, ali i šire.

- Moj cilj je da od Beograda do svakog grada u Srbiji i regionu imamo gradilište i krenemo da gradimo najmanje 300.000 kvadrata. Hoću da u mojoj zemlji vide stotinu kranova kako se okreću - reče ovaj biznismen.

Nema razloga da me gone

- Očekujem da će država i pravosudni organi konačno obustaviti postupak protiv mene i celog menadžmenta koji je učestvovao u izgradnji tehnologije 21. veka. Mnogi zaboravljaju da je ta napredna oprema uvezena u vreme kad je Srbija, odnosno Jugoslavija, bila hermetički zatvorena zbog sankcija. Pronašli su nas u Moskvi i mi smo te 1992. zahvaljujući tadašnjoj ruskoj vladi uspeli da uprkos sankcijama uvezemo robu i obezbedimo prvu mobilnu telefoniju. Kompanija nam je posle oduzeta - kazao je Karić, a na pitanje šta ako bude uhapšen na beogradskom aerodromu, odgovorio da nije bio 10 godina van zemlje da bi ga sada neko hapsio na aerodromu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.03.2015. 07:55
a ne kažeš koliki si depozit položio sns-u da se vratiš u Srbiju,a lopino?
Ponedeljak 09.03.2015. 08:20
Ovaj lik je progovorio tek u petoj godini, svirao na zabavama sa svojim bratom, dobio novac od države da investira na KiM, kako bi Srbi imali bolji život i razlog više da ostanu svoji na svome. I šta je iradio, došao u Bgd, distancirao se odmah od onoga, koji mu je dao novac ( Slobe ), napravio svoju imperiju i sada kaže kako mu je neko uzeo dvije miljarde ? Još je osnovao i političku partiju, a sada mu se gradi po Srbiji !? I on ima investitore, nego da nisu isti oni od Vučičija ? Nije ni čudo da svijet ima takav odnos prema nama, kada svaka nepismena budala može da nam ispriča bajke i što je najgore, u koje vjerujemo !
Ponedeljak 09.03.2015. 08:24
Вук и Даница Драшковић наручили убиство српске деце у кафићу „Панда“!Организатор и инспиратор овог монструозног злочина је мрачни ум и јача половина црногорског брачног пара Драшковић – Даница!Овај црногорски злочиначки брачни пар организовао је и спровео у дело свирепо убиство недужне српске деце у кафићу „Панда“ у Пећи, децембра 1998. године, уз помоћ својих блиских рођака из Црне Горе који тргују наркотицима са Албанцима из Јабланичке групе, којом командује Рамуш Харадинај. Користећи ове „пословне“ везе са Албанцима брачни пар Драшковић ступа у контакт са терористом Харадинајем.„Најближи рођаци Данице Драшковић из Црне Горе ступиули су у контакт са својим блиским „пословним“ сарадником терористом Рамушем Харадинајем крајем 1998. и пренели му идеју Вука и Данице да се организује убиство српске деце, а са циљем да се тадашњи државни врх СРЈ и председник Слободан Милошевић оптуже за тај стравичан злочин и на тај начин дискредитују у међународним круговима.Како је Албанцима одговарала оваква идеја, врло брзо су се договорили, а Харадинај је за директне извршиоце одредио Агрона Колчакуа, Газменда Бајрамија, Џевдета Бајрамија, Верђеђа Влазнимија и још тридесет Албанаца који ће помагати у извршењу злочина.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online