Ponedeljak 09.03.2015.
07:47
D. Dekić - Vesti

Bogoljub Karić se vraća u Srbiju: Uzeli su mi dve milijarde evra!

facebook.com/Bogoljub Karic
Hoće da gradi Srbiju: Bogoljub Karić

- Sve je to tragično. Bogoljub će se, nadam se, vrlo brzo vratiti i radiće. Pokrenuće investicije i otvoriti nova radna mesta i dovešće naše partnere iz inostranstva sa kojima sarađujemo 40 godina, a koji su iz Rusije, Belorusije, bivših sovjetskih republika. Tu su i Irak, Iran i druge države s kojima sarađujemo - kaže Dragomir Karić.

Intervju iz Moskve

Dragomir Karić je potvrdio navode TV voditelja Ivana Ivanovića da je Bogoljub nedavno bio u Dubaiju, rekavši da je njegov brat svuda putuje, samo ne u Srbiju zbog nekakve poternice.
- Večeras će Bogoljub u direktnom prenosu davati intervju iz Moskve u emisiji na TV Pink, a gledaoci će moći i da mu postavljaju pitanja - najavljuje Dragomir Karić.

Ne želeći da navodi imena biznismena, on ukazuje da su "svi vraćeni", pa, kako kaže, nije fer da ne bude vraćen i njegov brat.

- Mesto mu je u Srbiji, da pokrene domovinu radom i izgradnjom, a ne da to radi tamo negde - objašnjava brat ovog biznismena i dodaje da Bogoljub samo hoće da sve bude po zakonu.
Kaže i da je BK grupa već prezentovala Vladi Srbije projekat Tesla siti na dva miliona metara kvadratnih, a da će oživeti građevinarstvo i izgradnjom još po 200.000 kvadrata u svakom srpskom okrugu.

Povratak odbeglog biznismena inače se medijski provlači još od đurđevdanskih izbora 2012. kada su njegova supruga Milanka i brat Dragomir na naprednjačkim krilima ušli kao poslanici u srpski parlament. Obično kada se bliži Uskrs čuju se medijske spekulacije da bi ga mogao dočekati kod kuće.

Sada se i lično oglasio u ekskluzivnom intervjuu beogradskom tabloidu poručivši da se ne plaši hapšenja, i da bi i pored činjenice da je država od njegove porodice profitirala dve milijarde evra uložio novac u domovinu u kojoj je Karićima inače sve oduzeto. Kao što je nekada Srbiji nudio zelenu salatu i drmao lance i katance po zapuštenim fabričkim dvorištima, a danas joj obećava na stotine hiljada kvadrata i kranova i to na svakom njenom pedlju, ali i šire.

- Moj cilj je da od Beograda do svakog grada u Srbiji i regionu imamo gradilište i krenemo da gradimo najmanje 300.000 kvadrata. Hoću da u mojoj zemlji vide stotinu kranova kako se okreću - reče ovaj biznismen.

Nema razloga da me gone

- Očekujem da će država i pravosudni organi konačno obustaviti postupak protiv mene i celog menadžmenta koji je učestvovao u izgradnji tehnologije 21. veka. Mnogi zaboravljaju da je ta napredna oprema uvezena u vreme kad je Srbija, odnosno Jugoslavija, bila hermetički zatvorena zbog sankcija. Pronašli su nas u Moskvi i mi smo te 1992. zahvaljujući tadašnjoj ruskoj vladi uspeli da uprkos sankcijama uvezemo robu i obezbedimo prvu mobilnu telefoniju. Kompanija nam je posle oduzeta - kazao je Karić, a na pitanje šta ako bude uhapšen na beogradskom aerodromu, odgovorio da nije bio 10 godina van zemlje da bi ga sada neko hapsio na aerodromu.
2024 © - Vesti online