Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 03.03.2015.
21:54
Tanjug A

"Srpske sankcije Rusiji bi bile kao buva na medveda"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je večeras nadu da kriza u Ukrajini neće jako dugo trajati i dodao da se situacija razvija povoljno.

Tanjug
Nada se brzom okončanju krize u Ukrajini: Tomislav Nikolić

Prema njegovi rečima, situaciji u Ukrajini ne daje za pravo nijednoj strani da može ostvariti sve što je zamislila, naglasivši da bi situacija mogla povoljno da se razvije, da strane vrlo brzo sednu za pregovarački sto i dogovore se, jer je očigledno da ima previše oružja i da gine previše ljudi.

Dobra okolnost predsedavanja Srbije OEBS-om je da naša zemlja bude upamćena kao država koja je predsedavala u vreme kada je okončana jedna velika evropska kriza, ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, u aktuelnoj vlasti Srbije nema nikog ko zagovara uvođenjenje sankcija Ruskoj Federaciji.

- Srbija ima izuzetnu priliku da predsedava OEBS-u u ovo teško vreme. To je veoma dobra prilika da potvrdimo izvorne principe na kojima su osnovane međunarodne organizacije - smatra šef države.

"Srbija ima izvanrednu poziciju u svetu"

Tanjug
Kerijeve reči mogu mnogo toga da znače: Tomislav Nikolić

Što se tiče uvođenja sankcija Ruskoj federaciji Nikolić je istakao da, čak, iako bi Beograd hipotetički gledano, uveo kaznene mere EU, to ni za jedan promil ne bi otežao život u Rusiji.

- Te naše sankcije bi bile kao buva na medveda. Možemo samo sebe da ugrozimo uvodeći sankcije bilo kome na svetu - naglasio je Nikolić.

Upitan za izjavu američkog državnog sekretara Džona Kerija, on je istakao da je "verovatno neko urođeno pravo političara iz velikih država da se igraju rečima koje mogu mnogo toga da znače".

Ne bih upotrebio ni za jednu državu rečenicu koja može da aludira na ratne sukobe", poručio je Nikolić dodajući da "ne zna kojem to ludaku padne na pamet u svetu da bi mogli ponovo da ratujemo".

On je naglasio da Srbija još uvek ima izvanrednu poziciju u svetu, da niko ne može našoj maloj državi i velikom narodu da otvoreno kaže šta treba da se radi.

Istovremeno je naglasio da nikome u Srbiji ne smeta da svoj uticaj imaju Rusija i SAD.

- Koga smo mi odbacili iz Srbije kao partnera - zapitao je predsednik Nikolić.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.03.2015. 22:11
hahahahaha... polako kreće spinovanje i privikavanje stada na termin - "sankcije Rusiji"... hahahahahahahaha.... kao što su se krajem prošle godine kleli da struja neće poskupeti.... pa su onda rekli da neće poskupeti do kraja sezone... pa kako se kraj bliži - izjaviše da će struja ipak poskupeti 15% od aprila ? Da ne navodim mnoge druge krupne laži koje su se za određeno vreme ostvarile u svojoj suprotnosti.... Mantra je ista za sve... naravno, dužina mantranja zavisi od veličine go*vna koje narod treba da proguta.... Sankcije Rusiji su samo pitanje vremena ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online