Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 03.03.2015.
18:31
Tanjug A

"Vlada na čelu sa Vučićem radi ono za šta su je građani izabrali"

Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem radi svoj posao i ono za šta su je izabrali građani Srbije na izborima, izjavila je danas potpredsednik Vlade Zorana Mihajlović i naglasila da nema problema u funkcionisanju aktuelne vlade.

Tanjug
Vlada zauzela čvrst reformski kurs: Zorana Mihajlović

- Aktuelna vlada funkcioniše i radi svoj posao i za prethodnu godinu dana ova Vlada je napravila nekoliko iskoraka u reformama, kao što sporazum sa MMF-om i rešavanje pitanja predužeća u restrukturiranju - rekla je Mihajlović za B92.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o formiranju vlade u senci, Mihajlović je rekla da se "o tome i ne razmišlja".

Upitana kakvi su odnosi među koalicionim partnerima SNS-om i SPS-om, Mihajlović je je kazala da se se unutar aktuelne Vlade Srbije razgovara i da svako radi svoj posao.

Kada je reč o tome da li vlada ima podršku elite u društvu, ona je rekla da je ova vlada itekako napadana u proteklom periodu, ali da bez obzira na to, "vlada ima reformski kurs i da sluša glas svih".

Ona je ponovila i da Srbija nije platila ni dinar za savete bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera.

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlović je rekla da su opštine spremne za njihovo izdavanje za 28 dana.

- Videćemo rezultate za mesec dana i pomoći gde treba - rekla je Mihajlović i dodala da nije odmah za kažnjavanje onih koji ne ispoštuju obaveze iz zakona o planiranju i izgradnji, ali da je za neispunjenje obaveza predviđena prekršajni postupak i krivična prijava.

Ona je napomenula i da je ukinuta besplatna putarina od 1. marta i da se zbog neplaćanja putarina nekih državnih institucija u prethodnom periodu gubilo oko 20 miliona dinara, a to je novac za koji bi mogli da se urede putevi u lokalnim samoupravama.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.03.2015. 22:05
Treba je kresnuti
Utorak 03.03.2015. 20:38
opuste se u svojoj vlasti i slasti,pa izgube kompas,misle da ce vecno tako;.dok ne bupnu o ledinu ledjima,tj dok rulja ne nagrne...tako pre bese jedna gorica gajevic ki ova debelguza na slici..pa desi se narod
Utorak 03.03.2015. 22:28
nešto se ne sećam da je rečeno da će se graditi granica sa KiM (seća li se iko toga još?) ?? Ili da će se prodavati "telekom" (koliko se sećam - po tom pitanju su se spominjali čak i neke krivične prijave protiv bivše vlasti) Uostalom, evo, ako laže koza, ne laže rog : Preduzeća ne vode partijski kadrovi 27. 02. 2015. / Aleksandar Vučić "Koji je to partijski direktor u Srbiji danas? Gde je ta partijska država? Ja znam samo jednog. Direktora EPS-a. Govorim o ovim velikim državnim preduzećima. Koje god preduzeće da uzmete nigde nije partijski čovek!” Premijer o rukovodstvima javnih preduzeća. (TV Pink, 30. 1. 2015. godine)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online