Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 24.02.2015.
08:30
Tanjug A

"Mnogima smeta što Vučić vodi srpsku politiku"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je, povodom kritika koje je premijeru Srbije uputila televizija Raša tudej, kazao da svima mora da bude jasno da Aleksandar Vučić vodi srpsku politiku iz Beograda i da to vrlo često smeta i Istoku i Zapadu, jer bi mnogi voleli da Srbija bude zemlja koja će bespogovorno slušati tuđe interse.

Fonet/N. Đ.
Vulin ponosan na "velikog vođu": Ovu zemlju vodi Vučić, vodi je iz Beogada, ne vodi je iz Brisela, ne vodi je iz Vašingtona i ne vodi je iz Moskve. I to svima mora da bude jasno

- Ovu zemlju vodi Vučić, vodi je iz Beogada, ne vodi je iz Brisela, ne vodi je iz Vašingtona i ne vodi je iz Moskve. I to svima mora da bude jasno - rekao je Vulin za telviziju Pink povodom kritika Raša tudeja zbog saradnje Vlade Srbije sa konsultantskom firmom bivšeg premijera Velike Britnije Tonija Blera.

Navodeći da ta televizija nije zvanična ruska državna televizija, Vulin kaže da će Srbija poštovati sopstvene interese, da je to nekad po volji jednima, nekad drugima, ali ono što je jedino bitno je da je Vučić po volji Srbije.

- Srbija voli kako Vučić vodi ovu zemlju i zato ima poverenje ove nacije i zato može mirno da kaže i EU da neće da uvodi sankcije Rusiji, a Rusiji da kaže da je pravac ove zemlje put ka EU. To svi poštuju, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, nije bilo poštovnijeg predsednika vlade Srbije decenijama unazad u Rusiji i Moksvi nego što je to Vučić, i to se vidi u odnosu Rusije i drugih zemalja prema Srbiji i odnosom prema politici koju vodi Vučić.

Vučić nije marioneta

Naravno, kaže Vulin, da će uvek biti onih koji bi voleli da Vučić bude marioneta i igračka, da posluša ovaj ili onaj savet, ali da se to neće desiti.

- Svi saveti i Brisela i Vašingtona i Moskve se slušaju sa poštovanjem i pažnjom kako zaslužuju prjatelji, ali odluka je samo srpska i samo u interesu Srbije, poručio je Vulin i ocenio da će zbog toga Vučić biti kritikovan sa raznih strana.

- Meni nije bilo teško da kažem kada sam to mislio da pritisci dolaze sa zapada i da su loši i da ih treba odbaciti. Tako kažem sada, ako dolaze sa istoka opet će biti loši i uvek ih treba odbaciti. Vučic vodi srpsku politiku i zbog toga ima podršku Srbije - kaže Vulin.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.02.2015. 08:38
politiku vodi,ali antisrpsku
Utorak 24.02.2015. 08:38
Svima smeta sto smarate uvlaceci mu se u d*upe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online