Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 20.02.2015.
05:15
M. T. - Vesti A

Albanci okupirali Niš

U Dušanovoj ulici u Nišu, u naselju Crveni pevac, juče rano osvanuli su leci "Stop albanizaciji Niša" nepoznatog autora. Nišlije se u njima upozoravaju na povećan broj Albanaca koji svoje prebivalište prijavljuju u tom gradu.

Fonet/AP
Nišlije lecima upozoravaju na povećan broj Albanaca koji svoje prebivalište prijavljuju u tom gradu (Foto: Ilustracija)

U niškoj Policijskoj službi kažu da su provere u vezi sa rasturanjem letaka u toku. Nepoznati autori, pozivajući se na podatak jednog lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je samo od januara do septembra 2010. godine blizu 11.000 Albanaca prijavilo svoje prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana.

U letku se podseća i na hapšenje policajaca u Merošini iste godine koji su, kako se dodaje, omogućili većem broju Albanaca da na osnovu lažnih dokumenata prijave prebivalište na teritoriji te opštine.

Nepoznati autori podsećaju i na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića "da je više od 60.000 Albanaca podnelo zahtev za izdavanje pasoša Srbije".

Pomažu i Srbi

Nepoznati autori letaka rasturanih u Nišu ukazuju da u albanizaciji ovog grada "nažalost, pomažu Srbi". U letku se kritikuju državni mediji koji prećutkuju ove podatke o kojima, kako kažu, "bruji Niš".

Sve veći broj Albanki sa Kosova i Metohije porađa se u bolnicama u Vranju, Leskovcu i Nišu, navodi se dalje u tekstu i ukazuje da Albanci dolaze u tajnosti i preko posrednika pazare nekretnine, kao i "da su u poslednje vreme postali vlasnici oko 300 stambenih jedinica u Nišu".

Na kraju teksta oni postavljaju pitanje "da li smo spremni da ćutimo pred novom okupacijom" zbog koje će ispaštati potomci.

Letak počinje futurističkim opisom "okupiranog" Niša u kome dopire buka sa džamije, gradom se vijore albanske zastave, iako je Niš još u Srbiji, Albanska oslobodilačka armija poručuje da će preduzeti terorističke akcije ako vlasti Srbije ne pristanu da se Niš sa okolinom priključi albanskoj državi, na pijacama nema više srpskih seljaka, u gradskom autobusu se čuje svađa na albanskom jeziku, škola koja se nekada zvala "Vožd Karađorđe" sada nosi ime "Ismail Kadare" i slično.

Na kraju, anonimni autor poručuje "Srbine, osvesti se".

POVEZANE VESTI

Petak 20.02.2015. 07:52
Lepo je rekao Radovan III - "treba samo pustiti nas oko nas, i problem rešen".... srbijanac je znao svome vojniku koji je kretao put Albanije da proda pepeo umesto brašna i karton umesto gunja i opanka, pa što ne bi prodao i jedan Niš ? A znao je srbijanac da naplati i čašu vode i parče lubenice Krajišniku koji je par dana pre ostao samo sa traktorskom prikolicom... Znao je srbijanac mnogo toga....
Petak 20.02.2015. 06:00
Bravo Rusi !!!
Petak 20.02.2015. 06:39
Dokazi o drzavljanstvu i ispravnost dokaza moraju svi gradjani Srbiuje u buducnosti dostavita da bi shodno tome i dobili odgovarajuce odnosno trazene Dokumente !! Koliko sipari imajo od Toga vidjet ce mo ---Niko ema dokaz o drzavljanstvu !!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online