Četvrtak 27. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 06.02.2015.
04:11 >> 11:47h
D. N. P. A

Albanci beže, ekstremisti stižu

Albanci s Kosova masovno napuštaju pokrajinu, neki tvrde da dnevno samo preko Srbije put Nemačke, Švajcarske, Belgije i drugih evropskih zemalja ode deset i više autobusa.

Fonet/AP
Albanci s Kosova masovno napuštaju pokrajinu (Foto: Ilustracija)

Računa se da je samo u januaru u inostranstvo otišlo oko 20.000 Albanaca. Srbi sa Kosova strahuju da Albanci odlaze u inostranstvo da bi tamo sklonili svoje porodice.

Naime, pojavile su se glasine da na Kosovo stižu ekstremisti iz Albanije, Makedonije, Crne Gore i sa juga Srbije koji su obučavani u raznim terorističkim kampovima.

Proneo se glas i da se "nešto veliko sprema" i da se može ponoviti pogrom sličan onom iz 2004. godine, ovog puta sa ciljem potpunog čišćenja Kosova od Srba. Priča se i da je rok za to 20. februar, kao i da je zabrinutost Srba stigla i do Vlade Srbije.

"Vesti" su od nekoliko adresa pokušale da dobiju objašnjenje za ove glasine, ali, nažalost, niko nije bio voljan da govori o tome.

POVEZANE VESTI

Petak 06.02.2015. 12:13
Prvo, nisu u pitanju samo Šipptari sa Kosova i Metohije, već i oni iz Albanije, Makedonije, Crne Gore, maltene odasvuda a kojima je sabirni centar Kosovo i Metohija, početna tačka izgradnje „velike Albanije“. E pa po uzoru na mnoge druge nacije i narode i „prolaznike“ koji kroz našu zemlju defiluju svakodnevno i astronomskom brzinom dobijaju privremena dokumenta, tj. Šipptari kako da na legalan način ostvare svoj san. Te tako masovno Šipptari navodno sa Kosmeta kreću put boljeg života i to baš kroz Srbiju. Gde dobijaju privremena dokumenta sa kojima ih kasnije po ugovoru o redamisiji vraćaju u Srbiju, koja dalje ima obavezu da ih primi kao svoje građane, iako to nikada nisu bili, jer ponavljam većina tih Šipptara nije sa Kosmeta. Citiraću jednu vrhunsku pravnicu koja je uprošćeno i svakom razumljivo objasnila suštinu ugovora o readmisiji: „Sporazum između Republike Srbije i Evropske zajednice o readmisiji lica koja nezakonito borave u čl. 3 reguliše obaveze Srbije u vezi sa readmisijom državljana trećih zemalja i lica bez državljanstva. Uslovi su, naravno, nepovoljni po nas. Tako se, na primer, pod tačkom a) kaže da smo dužni primiti i državljanina trećih država ukoliko to lice poseduje, ili je u vreme ulaska (u zamlju članicu EZ) posedovalo, važeću vizu ili dozvolu boravka izdatu od strane Srbije…Dakle, ova odredba dozvoljava i da se naknadno, bilo kada, izda viza ili dozvola boravka takvim licima u Srbiji, neovisno od vremenskog roka važenja vize ili dozvole, i time automatski obaveza na strani Srbije nastaje! Ova odredba očigledno ostavlja mogućnost da se metodima pritisaka i ucena ishoduje cilj: ratosiljanje nepoželjnih na elegantan način, u belim rukavicama. Pošto su u našoj zemlji od 5.Oktobra na vlasti euro slinavci, fanatici i poslušnici zapadnih centara moći,( koji su ih i doveli na vlast kako bi dokusurili srpski narod i državu), jasno je da će se Sporazum sprovoditi shodno interesima velikih i moćnih. Međutim, ova odredba ostavlja, čini mi se, istovremeno i prostor da vrši pritisak na vlast u smislu da se dozvole za boravak i vize naknadno ne izdaju jer je to u suprotnosti sa intersima Srbije.“
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online