Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Nedelja 15.02.2015.
08:47
Beta A

Vučić: Borba za modernu Srbiju je najvažnija vrednost

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju, na Dan državnosti, da ne postoji važnija vrednost i veća radost od borbe za modernu i uspešnu Srbiju.

Fonet/Nenad Đorđević
Aleksandar Vučić je položio venac na spomenik Dimitrija Davidovića

Nakon što je jutros u 7.00, na Zemunskom keju, položio venac na spomenik tvorcu Sretenjskog ustava Dimitriju Davidoviću, Vučić je kazao da je Sretenje, uz Vidovdan, najveći srpski praznik važan ne samo za istoriju Srbije već i za njenu budućnost.

Prema njegovim rečima, oni koji ne poznaju svoju prošlost nikada neće moći da izgrade bolju budućnost.

- Mi iz mnogih Sretenja možemo mnogo toga da naučimo i uveren sam da na dan kada smo upostavljali temelje svoje državnosti i temelje svoje modernosti danas mogu da kažem da ne postoji važnija vrednost i veća radost od borbe za modernu i uspešnu Srbiju - rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što sadašnja generacija može bar malo da učini za svoju zemlju da ona bude još bolja, ali i da pokaže da je naučila nešto od naših slavnih predaka kakvi su bili Dimitrije Davidović, vožd Karađorđe i mnogi drugi posle njih.

- Uveren sam da se Srbija nalazi na takvom, veoma dobrom putu i uveren sam da oni koji dolaze, oni koji će doći posle nas u budućnosti neće se stideti našeg dela - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.02.2015. 09:00
Šta reći ? Prosrao se jutros rano pa HITNO u Hrvatsku da uvliča slavlje Srpskim dušmanima . Sve radi da bi ponizio Srbe i Srbiju .
Nedelja 15.02.2015. 09:07
Највећи српски празник ??? Што је Битка код Велбужда, на пример, "мања" од Сретења ? После Сретења - у србији је "посађено" семе "грађанског друштва" које ће нас век касније избрисати са свих могућих мапа.. А ето - битка код Велбужда је Србима касније подарила - ЦАРА и Царевину... Ал пошто су "грађани" победили Србе - логично је да грађански празник буде "најважнији"....
Nedelja 15.02.2015. 09:07
To se uvlaci krvatima da ga i njemu slicne ne blokira u vezi eU, sve rade samo da se docepaju para...........Odlucijuci cas borbe protiv poltrone je blizu, ako se osude da sprovedu naredbu zapadno-neoglobalistickih parazita i krvopiuja covecanstva u delo i pokusaju da hapse Istinite Borce Protiv Fasizma koji se odlucise svoj zivot da zrtvuju da bi odbranili goloruki Pravoslavni Ruski Narod u nasoj Bratckoj NovoRussiji ! + Da se svako raspadne od raka i da ga snadje najvisa nesreca ko se osudi da Hapsi Srbe +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online