Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 12.02.2015.
13:55
Vestionline A

"Idem u Zagreb, stabilnost je važnija od sujete"

"Doneo sam odluku da odem na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović u konsultacijama s predsednikom Nikolićem", rekao je premijer Srbije na današnjoj konferenciji za novinare navodeći da je "stabilnost u regionu važnija od bilo kakve sujete".

Fonet/D. A.
Vučić: Radim u interesu naroda

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je doneo odluku da ode na inauguraciju nove predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Saradnja sa Albanijom

Vučić je takođe najavio da će posetiti Tiranu 28. i 29. maja, i da će sa Albanijom Srbija nastupiti u "zajedničkim projektima prema Briselu".

Dodao je da će 16. februara biti održana zajednička sednica vlade sa Makedonijom, dok će 22. februara biti na zajedničkoj sednici sa Slovenijom.

- Očuvanje unutrašnje i regionalne političke i ekonomske stabilnosti je za našu zemlju uvek bilo od velikog značaja i jedan od prioriteta na kome sam uvek insistirao. Neretko sam se nalazio pred teškim odlukama koje ne idu u korist moje lične ili popularnosti vlade ali su to odluke u interesu naroda i države, kao što je i odluka da odem u Zagreb, kazao je premijer.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je tu odluku doneo posle konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Na pitanje da li odlaskom u Zagreb "vadi fleke" Nikolića, odgovorio je da je predsednik Srbije u potpunosti podržao odluku o njegovom odlasku.

- Za Nikolića je nemoguće da ide jer je Sretenje Dan državnosti i ima celodnevni program. Ja ću u sedam da odem u Zemun i položim venac i posle toga da najbrže moguće odem u Zagreb. Time smo pokazali veliku odgovornost i ozbiljnost - rekao je premijer. 

Vučić je dodao da tom odlukom želi da pokaže celom svetu da je Srbija "normalna zemlja" i da je regionalna politička i ekonomska stabilnost "važnija od svega".

Prema njegovim rečima, odluka o odlasku u Zagreb na inauguraciju nove predsednice Hrvatske "naišla je na veliki otpor".

- Ne pamtim da je neka odluka koja nije dobra za mene lično niti za stranku na čijem sam čelu, naišla na toliko otpora i toliko negativnih komentara ali nije moj posao da se ulizujem bilo kome, moj  posao je da radim ono sto je dobro za naš narod dugoročno. Bilo bi me sramota da vodim politiku kojom bih ugrozio budućnost našeg naroda, kazao je Vučić.

Premijer je najavio da će tokom boravka u Hrvatskoj posetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku SPC kao i da će u društvu Milorada Pupovca prisustvovati liturgiji na Sretenje u Zagrebu.

- U Zagreb ću doneti poruku mira i saradnje. Želimo da unapredimo saradnju i da stvorimo odnose koji će ići na dobrobit i srpskog i hrvatskog naroda, kazao je Vučić.

Na pitanje da li je neko iz međunarodne zajednice uticao na odluku da ide u Zagreb, Vučić je rekao da niko iz međunarodne zajednice nije smeo da ga pozove i da niko nije uticao na njega.

- Tako se ne priča sa Srbijom. Da li će da kritikuju ili hvala pitajte njih. Mislim da će da pozdrave, rekao je Vučić.

Inauguracija novoizabrane predsednice Hrvatske je u nedelju, 15. februara.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.02.2015. 14:09
pi-č-ki-ce žva-la-va
Četvrtak 12.02.2015. 14:28
Какав је народ који нема своје достојанство.Ти Вучићу на тај начин рушиш и оно мало достојанства које је остало у српском народу.Понижаваш га на најгори могући начин.Каква стабилност?Па они треба да пруже руку помирења јер су и први започели са увредама најгоре врсте.Е,Вучићу,Вучићу никада од тебе ваљаног политичара!
Četvrtak 12.02.2015. 14:24
Lažem, naravno, Moja sujeta mi je uvek na prvom mestu, ona hrani Moju ličnost. Nego, dobio sam naređenje od gazdi sa Zapada, pa moram da idem. Taman i da iznesem svoju bračnu ponudu gospođi Kolindi. Kakav bismo par bili ona i Ja - Veliki Poglavnik u suknji i Veliki Despot izdajjnik nad izdajjnicima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online