Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.02.2015.
13:05
Beta A

Kirbi: Ima važnijih tema od srpske imovine na Kosovu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je danas da je u dijalogu Beograda i Prištine trenutno važnije razmatrati pitanja pravosuđa, telekomunikacija, osiguranja i statusa Zajednice srpskih opština od pitanja imovine.

Fonet/Ministarstvo GSI Srbije
Kirbi u razgovoru sa Zoranom Mihajlović

- I pitanje imovine će u jednom trenutku doći na red, ali u ovom momentu je za Srbiju i njen put ka EU mnogo važnije da se završi sa pitanjima koja su pokrenuta u aprilu 2013. i da se dogovoreno sprovede, kazao je Kirbi novinarima nakon razgovora sa potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović i ministrom privrede Željkom Sertićem o podsticajima za filmsku industriju.

Po njegovim rečima, bolje je završiti ono što je započeto, nego počinjati razgovor o novim prioritetima.

Kirbi je kazao i da je sinoć dobio mejl o ostvarenom napretku u dijalogu Beograda i Prištine, ali nije precizirao o kojoj oblasti se radi.

On je rekao da je optimista u vezi sa razgovorima u Briselu, prvim nakon što je su konstituisane nove vlade u Beogradu i Prištini, navodeći da i ishod razgovora zavisi od tima predsednika vlada Srbije i Kosova.

- Sad je trenutak da se ponovo sedne za sto i razgovara. Mi verujemo da postoji dobra volja, problem je u detaljima, ali važan je prvi korak, rekao je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

U Briselu se danas popodne održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Sa srpske strane učestvuju premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a sa kosovske premijer Isa Mustafa, šef diplomatije Hašim Tači i još nekoliko ministara.

Sertić: Na Kosovu ne sme biti ugroženo pravo vlasništva 

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da Vlada Srbije neće dozvoliti Vladi Kosova da ni jednim aktom naruši princip vlasništva nad imovinom.

- Pitanje imovine ne može da bude rešeno unilateralnim stavom nekog pojedinca. Srbija ima način da odgovori na takve pokušaje, kazao je Sertić novinarima u Vladi Srbije.

Po njegovim rečima, razgovor je osnova svih odnosa između Beograda i Prištine, a o pitanju imovine preduzeća na Kosovu razgovaraće se čim bude bilo moguće.

- Ako želimo da budemo deo progresivnog sveta i poštujemo međunarodne principe onda je vlasništvo i pitanje imovine jedno od temeljnih pitanja, kazao je Sertić.

Od je dodao da je Brisel mesto gde treba da se razgovara o imovini svih preduzeća na Kosovu, među kojima je i kombinat Trepča.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.02.2015. 14:08
Sve je važnije od srpske imovine na Kosovu! A najvažnije je kako ću da prodam Trepču mom pobratimu Hašimu i da strpam sebi masnu proviziju u džep! A gospođa Zorana ima noge kao gospodin Kristijano Ronaldo.
Ponedeljak 09.02.2015. 15:17
Eto ti pameti.Kad ne želim da kažem istinu onda ko kiša oko Kragujevca.
Ponedeljak 09.02.2015. 14:48
Nešto se pitam zašto dotični gospodin nedeli nešto od svoje imovine svojim ljubimcima, kad je već široke ruke pa deli tuđe,ko' da mu je neko bio kurajber u Srbiji,mada sumnjam, nema on toliki rodoslov...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online