Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.04.2010.
01:45
Vestionline A

Šutanovac: Neka Nikolić osvoji glasova koliko ima potpisa

Potpredsednik Demokratske stranke i ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da su najnoviji napadi opozicionih stranaka na vladajući blok i DS deo kampanje čiji je cilj da se umanje rezultati rada Vlade Srbije.

Napadi koji dolaze iz Srpske napredne stranke, prema njegovim rečima, ne mogu da ugroze opstanak vlade.

Napadi SNS su bezopasni po stabilnost Vlade Srbije: Dragan Šutanovac
 


"Potezi DS u Vladi Srbije nisu diktirani dnevnopolitičkim dešavanjima u srpskoj opoziciji, već su jasno definisani planom rada vlade kojom u izuzetno teškim okolnostima na jedan veoma kvalitetan način rukovodi premijer Mirko Cvetković", rekao je Šutanovac u intervjuu "Politici".

Tvrdnje Cvijana su paušalne


Povodom tvrdnji Vladimira Cvijana, koji je prešao u SNS, da ima dokaze za zloupotrebe u reformi pravosuđa, Šutanovac je rekao da je duboko ubeđen da se ne radi ni o kakvim dokazima, već o "paušalnom diskreditovanju sada političkih protivnika sa kojima je zajedno radio na izradi velikog broja zakona i konačno na izradi Deklaracije o Srebrenici".


"Sama činjenica da je gospodin Cvijan obmanuo javnost rekavši da se prvi put učlanjuje u jednu političku stranku, a potvrđeno je da je već bio u G17 plus, apsolutno ga dezavuiše u javnosti i prikazuje ne samo kao čoveka sklonog da zarad svoje pozicije menja partijske dresove, već kao čoveka koji je spreman da, zarad svojih ličnih interesa, na najružniji način govori o ljudima sa kojima je do juče sarađivao i delio istovetno mišljenje", rekao je Šutanovac.


On smatra da je ideja opozicije da kroz agresivnu kampanju, "kroz izlive nepristojnosti (Tomislava) Nikolića i (Velimira) Ilića, kroz paušalne optužbe (Vladimira) Cvijana", napravi atmosferu u kojoj se neće videti rezultati rada vlade, a koji su u "svakom segmentu pomak u pozitivnom pravcu".


Šutanovac je ponovio da će do proleća Srbija imati prvu milijardu dolara ugovora za izvoz proizvoda odbrambene industrije, a u isto vreme poslanici SNS-a kritikuju izvozne aranžmane zato što u njih "nije uključen njihov partijski prijatelj".


"U toj kritici se ide toliko daleko da je čak poželjno da se ugovori ne realizuju kako ova vlada ne bi imala dobar rezultat. Podsetiću da je Nikolić na izborima za predsednika Srbije imao više od duplo glasača nego što ima potpisnika inicijative za vanredne izbore. Da bi se ozbiljno uzdrmala vlada neophodno je da okupi bar onaj broj birača koji su na izborima bili za njega", rekao je Šutanovac.


On je kazao da potpuno razume svaku vrstu parlamentarnih i vanparlamentarnih nastojanja opozicije da izazove prevremene izbore, ali nema razumevanja za "nepristojna i proizvoljna optuživanja bilo koga u političkom i javnom životu".


"Poslednja dešavanja koja su izazvali prvaci opozicije pokazuju očiglednu nervozu zbog nemogućnosti obaranja vlade. Pribegava se stilu iz najmračnijih godina kada se politički protivnik paušalno kriminalizuje, satanizuje i proglašava izdajnikom", rekao je ministar odbrane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online