Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 06.10.2013.
16:55
Beta A

Vučić: Sve najgore mislim o DS-u, ali...

Potpredsednik Vlade i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić izjavio je danas da "nema nikakve veze s tabloidima" i optužio Demokratsku stranku (DS) da je kontrolisala sve medije dok je bila na vlasti.

Ne želim da imam uticaj na medije: Aleksandar Vučić

"Kakve ja veze imam s tabloidima? Da li ja uređujem novine? Neću da ih uređujem. Da li ja stojim iza napada na porodicu predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa? Sve najgore mislim o DS-u, ali sam užasnut i ogorčen napadima na Đilasovu porodicu, jer to neko kao da hoće da kaže da iza toga stojim ja. Grozim se toga i to je nedopustivo", rekao je Vučić televiziji Prva.

On je, ne pominjući Đilasa, rekao da je predsednik "jedne političke stranke" učestvovao u vlasništvu lista Pres i da je "isti dvojac imao gotovo apsolutni uticaj

''Pred bankrotom smo''

 

Potpredsednik Vlade Srbije izjavio je da je država pred bankrotom u pravom smislu reči i najavio da će mere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke.

na jedan strani medij", ali nije precizirao o kome je reč.

"Na koji medij nisu imali uticaj", upitao je Vučić.

Vučić je rekao da je iznenađen jer su mediji koji su preneli intervju šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Devenporta Politici "kao naslov izvukli" da bi uhapšene trebalo izvesti pred sud, a ne na naslovne strane.

"Ono što je rekao Devenport, nije u tome bila suština, nego u tome da je on rekao da je Vlada Srbije pokrenula sistematsku i pravu borbu protiv korupcije. Interesantno je, vrlo interesantno pitanje zašto to niko nije izvukao kao naslov, čak ni državni mediji", naveo je Vučić.

Potpredsednik vlade je objasnio da on "ne živi u teorijama zavere, ali da to ništa nije slučajno".

"Potrebno je da se to sruši da bi se govorilo da je nešto selektivno... Potrebno je stvoriti sliku o autokratiji, diktaturi... Oni hoće da ponovo dođu na vlast i da ponovo daju kredite kome hoće, odlučuju o životu i smrti u Srbiji i ponovo kontrolišu sve
medije", rekao je Vučić.

Vučić se složio da je državu razaralo 28 dana neprekidnog objavljivanja optužbi i svađa u policiji.

"Čak sam se usudio i da onima koji su u tome učestvovali kažem da sačekaju, jer država preduzima mere, a ovo razara državu. Nisu me poslušali", rekao je Vučić.

On je naveo da je iz tabloida video i istinite stvari.

"Ukazivali su i meni na određene greške i ja sam iz toga učio", rekao je Vučić.

Vučić je najavio i da će mu savetnik biti i bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.10.2013. 17:18
Ali ako mi bude odgovaralo ucicu u koaliciju sa njima
Nedelja 06.10.2013. 18:44
Ovo je totalno smešno. Nakon 15 meseci užasne medijske hajke na Đilasa, Vučić se odjednom setio da, eto, to baš i nije u redu. Alo, vi tamo gore, spustite malo glavu i na ovaj narod i nemojte da mislite da smo baš toliko glupi.
Nedelja 06.10.2013. 17:10
....ali ipak - ne mislim....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online