Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.01.2015.
16:10
Beta A

Gašić: Nismo hteli da krijemo, samo smo čekali da vam kažemo

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da zaštitniku građana Saši Jankoviću nisu dostavljena tražena dokumenta i video snimci, jer se oni nalaze u Višem javnom tužilaštvu i čekaju odoborenje tužilaštva da ih daju zaštitniku.

Fonet/A. L.
Gašić: Predsednik Vlade je najugoroženija osoba u zemlji

"Nismo imali nameru da vas uvredimo i sakrijemo bilo šta, ali mi još nismo dobili odgovor tužilaštva da li smemo da dostavimo tražena dokumenta, još čekamo, jer moramo da budemo uvereni da je to u skladu sa zakonom, da ne ugrožavamo predistražni postuka koji je u toku", rekao je Gašić na sednici Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti.

Gašić je kazao da je on naložio da se istraži sve oko incidenta na Paradi ponosa, ali da je istraga obustavljena jer je Prvo osnovno tužilaštvo započelo istragu i od njih uzelo sav dokazni materijal.

On je precizirao da su pripadnici Vojnobezbednosne agencije (VBA) 2. oktobra, četri dana posle incidenta, uzeli snimke sa dve banke i naglasio da je to bilo u skladu sa zakonom, ali da nisu saslušavali svedoke, već da su to činili pripadnici Žandarmerije.

- Oba diska dobijena od Komercijalne i Alfa banke su predate Višem javnom tužilastvu i tamo se nalaze, istakao je on.

Prema njegovim rečima, zaštitnik građana se dva puta obraćao Ministarstvu dobrane, posle čega su se oni obraćali nadležnom tužilaštvu, od kojeg još Ministarstvo nije dobilo odgovor da li sme da da tražene inforamcije.

- Mi nećemo da vam uskratimo pravo i nismo rekli da odbijamo saradnju, tražili smo i čekamo odgovor, kazao je on.

Gašić je zahvalio ombudsmanu Saši Jankoviću što je, kako je naveo, priznao da VBA nije nikoga prisluškivala.

Dodao je da je sporni uređaj za prisluškivanje koštao oko million dinara i da je on uzet od VBA i da se sada ne koristi, već da se nalazi u vojnim magacinima.

Odgovarajući na pitanje zašto premijera Srbije Aleksandra Vučića čuva specijalna vojna jedinica Kobre, on je kazao da je predsednik Vlade najugoroženija osoba u zemlji.

- Njegova ugroženost u ovoj zemlji je najveća u odnosu na sve ostale štićene ljude i molim vas da šta god radite, njegova bezbednost ne bude ugrožena, poručio je Gašić zaštitniku građana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online