Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 23.12.2014.
08:39
Beta A

Tači: Srbija je praktično priznala Kosovo

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je Srbija de fakto priznala Kosovo.

Beta/AP
Priznanje će biti deo ulaska u EU, smatra Tači
 

- Kosovo je de fakto sada priznato od Srbije. To se de fakto događa na svim nivoima. Institucije Kosova kontrolišu celu državu i mi de jure nemamo prisustvo Srbije na Kosovu. Srbi sa severa su deo vlade i parlamenta. Pored toga, Kosovo je priznato od 108 država sveta, integrisano je u regionalne i međunarodne organizacije i svaki dan koji prolazi jača nezavisnost Kosova - rekao je Tači u intervjuu za list Presse.

On je istakao da je prilikom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku, bez međunarodnih posrednika, stekao utisak da kod njega postoji dobra volja za nastavak dijaloga.

- Briselski sporazum se ostvaruje, iako Srbija ima dilema. Međutim dan uzajamnog priznanja će uskoro doći. To će se dogoditi tokom procesa približavanja sa EU. Srpski lideri su svesni nezavisnosti Kosova - rekao je doskorašnji premijer Kosova, upitan za mogućnost da međusobno priznanje bude uslov ulaska u EU.

Tači je rekao da će njegova eventualna poseta Srbiji zavisiti od volje Vlade Srbije, kada ga ona bude pozvala da poseti Beograd.

- Ja sam pozvao premijera i ministra spoljnih poslova Srbije da posete Kosovo - kazao je on i dodao da postoji dobra volja da do posete dođe.

Odgovarajući na pitanje o stvaranju Specijalnog suda Tači je rekao da Kosovo nema šta da krije.

- Mi smo dali našu punu podršku tom procesu i ostvarićemo sve obaveze u vezi sa Specijalnim sudom. Mi se nadamo da će novi parlament to ostvariti početkom nove godine - rekao je Tači.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.12.2014. 08:55
i zmija kao ti da kaze jednom istinu
Utorak 23.12.2014. 10:17
Hašim tači je pravi političar kaže samo ono što mu se svidja i što mu koristi da stalno bude vlast. Ne vidi da je okupiran od strane NATO pakta kao i Srbija i da o nezavisnosti nema ništa. Nezavisni ste bili za vreme SFRJ i SRJ, ali ste to prokockali. A ovo što pričaš da ste u medjunarodnim i regionalnim forumima, pa to je mazanje očiju.
Utorak 23.12.2014. 10:18
За све ово је крив народ Србије јер је веровао у демократију.Народ је веровао на дос и отпор.Шешељ је 2000.год.био против дос и отпор и причао је да су они плаћеници запада али народ није веровао Шешељу и Слободану.Шешељ је био против уласка Србије у ЕУ а народ је гласао за дос који су желели Србију у ЕУ и нато.За све је крив народ србије.Слободан Милошевић је лепо изговорио:"Не нападају Србију због Милошевића него Милошевића због Србије".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online