Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Subota 13.12.2014.
09:29
Danas.rs A

"Dobro bi bilo da promenimo Ustav"

Vicepremijer Ivica Dačić rekao je za “Danas“ da bi bilo dobro da Srbija promenu svoj Ustav pred ulazak u Evropsku uniju.

Fonet/Z. M.
Ivica Dačić: Malo da promenimo Ustav
 

On smatra da bi na taj način sve primedbe ili sugestije iz EU mogle da se nađu u najvažnijem državnom aktu, ali ističe da niko ne uslovljava Srbiju da promeni Ustav posle otvaranja pregovaračkog poglavlja 35, koje će sadržati pitanje statusa Kosova i Metohije.

Ministar spoljnih poslova je prokomentarisao reči predsednika Tomislava Nikolića koji je posle razgovora sa EU komesarom za susedstvo Johanesom Hanom istakao da je Han zatražio da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

“Ne postoje disonantni tonovi, niti različito shvatanje stvarnosti. Oko strateških ciljeva nema različitih shvatanja, naročito između predsednika i premijera. Međutim, ovde se znaju ustavne nadležnosti po kojima vlada utvrđuje i vodi unutrašnju i spoljnu politiku, a predsednik republike predstavlja zemlju i pridržava se Ustava. Normalno je da u takvim odnosima ne moraju da postoje identični stavovi. U vreme dok su Milošević i Tadić bili predsednici, ta pitanja se nisu postavljala, jer je praktično vlada bila u senci predsednika“, rekao je Dačić.

U susret predstojećim stranačkim izborima i SPS Dačić je rekao da premijer Aleksandar Vučić ne utiče na njih.

“Vučić je premijer države koja je ušla u ozbiljne reforme, i koju su, na sve to, snašle mnogobrojne teškoće, od poplava do velikih međunarodnih kriza, poput ukrajinske. On se bavi investicijama, novim zakonima, priključenjem EU, i svakako nema vremena za bavljenje još i stranačkim pitanjima, pogotovo u SPS-u. To je naš posao, i umećemo sami da ga obavimo“, dodao je Dačić.

Potpredsednik Vlade je u intervjuu takođe istakao da on i Vučić veruju i isti cilj i da su im zadaci koji su pred njima bitniji od bilo čega ličnog, pogotovo od sujete i time odgovorio na spekulacije da odnosi između SPS i SNS nisu dobri, naročito posle komentara poslanika SNS na njegov i račun Branka Ružića.

POVEZANE VESTI

Subota 13.12.2014. 09:37
Дачићу добро би било да ти промениш мозак а не да се промени Устав Србије.Ти желиш да променимо Устав Србије како би се признало Косово као држава.Пита ли ко Српски народ дали жели у ЕУ или НЕ.Српски народ жели да се промени издај.ичка Влада Србије и да Србију воде РАДИКАЛИ.
Subota 13.12.2014. 09:54
Evo vam ga vas dačić penzioneri.skinuo vam penzije, sad izbacuje kosovo iz ustava.
Subota 13.12.2014. 11:52
Promjeniti tu nesposobnu Vladu, bi dobro bilo, ne Ustav! Ljudi jeste li primjetili da je "Vesti-online" uveo totalnu cenzuru nama komentatorima Htio sam napisati rijec "izd*jnicku Vladu nije moglo ..rijec "izd*jnicka" je blokiran i cenzurisan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online