Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 11.12.2014.
15:55
Beta A

"Zbog Dinkića Srbija izgubila 2,2 milijarde €"

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj optužio je bivšeg ministra i lidera G 17 plus Mlađana Dinkića da je glavni krivac što je Srbija izgubila 2,2 milijarde evra kapitala koji je uložila u osnivanje Zagrebačke banke.

A. Čukić
Radi se o kapitalu koji je Srbija uložila u osnivanje Zagrebačke banke: Šešelj
 

"Srbija je preko Jugobanke, učestvovala u osnivačkom kapitalu Zagrebačke banke sa 2,2 milijarde maraka što danas iznosi 2,2 milijarde evra. Režim DOS-a je obustavio sva potraživanja prema Hrvatskoj a Dinkić je glavni krivac što Srbija nije vratila ta sredstva", ocenio je Šešelj na konferenciji za novinare. On je u sedištu stranke u Zemunu zatražio od Vlade Srbije da hitno pokrene postupak utvrđivanja učešća kapitala Jugobanke u Zagrebačkoj banci i da o tome obavesti javnost.

Lider radikala je ocenio da su se mnoge informacije, koje je Savet za borbu protiv korupcije prikupio dok je na njegovom čelu bila Verica Barać, pokazale kao istinite.

"Svi koji su povezani sa korupcijom zaslužuju hapšenje. Tako i predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković treba što pre strpati u pritvor zbog toga što je potpisala štetni ugovor sa preduzećem ATP 'Vojvodina' o izmeštanju autobuske stanice u Novom Sadu. U taj slučaj umešan je i potpredsednik SNS Igor Mirović", rekao je Šešelj i osvrnuo se i na pokušaj uručivanja diploma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ocenivši da je tom prilikom "slučajno" otkrio kriminalne radnje.

"Predstavnik policije, koje je bilo više od samih aktivista SRS-a, rekao nam je da deset diploma, koje je Nikolić nesumnjivo zašlužio, ne možemo da uručimo jer se pisarnica Predsedništva renovira. Mi smo ustanovili da nije bilo javnog tendera za renoviranje i zato ćemo već danas tražiti od nadležnih organa da istraže taj slučaj", kazao je Šešelj.

Komentarišući izjavu glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, koji je ocenio da je lider radikala prekršio naređena Tribunala i uvredio žrtve nakon povratka u Srbiju, Šešelj je rekao da takve ocene govore o sposobnosti i pameti samog Bramerca.

"Bramerc je pametan i sposoban kao da je Tomislav Nikolić. Nikakve uslove mi nisu postavili kad su me izbacili iz ćelije Haškog tribunala, niti sam mogao da se žalim a od kako sam se vratio u Srbiju, nisam rekao ništa novo u odnosu na ono što sam pričao u sudnici Tribunala", kazao je Šešelj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.12.2014. 16:12
Od tamburasa pa sve do grobara, u vladi Srbije nista se nije promenilo. Uvek se rado setim Coliceve pesme "Gori vatra"...Srbijo ne daj se, od novca se ne zivi.
Četvrtak 11.12.2014. 17:45
Da je Srbija slusala Dinkica, ne bi ostala bez NIS-a ili ga makar ne bi prodala za dve kopejke. Sa gradonacelnicima, N. Sad zaista nema srece ni do dan danas, ali i tu Maju je upravo ova nakaza stvorila, nije se ona stvorila iz one stranke koju ni dan danas nije ukinula. Ona jadnica verovatno ni sama ne zna kad se probudi jel treba da stavi bedz ili ne. Sedis tu i pokazujes nam rukama koliki rak imas, koliko je Dinkic upropastio Srbiju i u po Vojvodine drzis svoje tupave govore, a koliko znam, Dinkic makar nikoga nije jurio po Fruskoj gori, skotino. Da je Srbija iole bila drzava, ne bi se ti luksuzirao u Hagu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online