Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.12.2014.
11:13
Beta A

Uhapšeni zbog krađe 10.000 tona pšenice iz Robnih rezervi

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da je policija po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotrebe službenog položaja čime su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara.

Reuters/E.K.
Skladištili pšenicu u nepostojećim silosima i uzimali pare od države
 

Kako je saopšteno, uhapšeni su J. F. (1967) iz Velikog Gradišta, Z. D. (1970), bivša načelnica Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište, V. S. (1956) iz Beograda, viši kontrolor kontrolne kuće "Jugoinspekt" AD Beograd, i M. P. (1955) iz Beograda, službeno lice u Odeljenju za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

"Sumnja se da je J. F. kao odgovorno lice u preduzeću 'Mili mlin', koje je ovlašćeni skladištar merkantilne pšenice, vlasništvo Republičkih robnih rezervi, u periodu od 2008. do 2013. godine, prisvojila 10.000 tona merkantilne pšenice koja je po ugovorima njenom preduzeću poverena na čuvanje i skladištenje", piše u saopštenju.

Dodaje se da je time osumnjičena svom preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 245 miliona dinara, a Republičku direkciju za robne rezerve oštetila za navedeni iznos.

"Tokom istog perioda, J. F. je naplaćivala usluge skladištenja merkantile pšenice za nepostojeće smeštajne kapacitete i količine koje nisu bile na stanju, čime je svom preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 25 miliona dinara, a Republičku direkciju za robne rezerve oštetila za navedeni iznos", saopštio je MUP Srbije.

Kako je navedeno, osumnjičeni Z. D. i V. S. sačinili su dokumentaciju sa neistinitom sadržinom, čime su pomogli J. F. da od Republičke direkcije za robne rezerve dobije na skladištenje i čuvanje merkantilnu pšenicu, koja je vlasništvo te Direkcije, u znatno većim količinama od realnih kapaciteta silosa.

"Na taj način su joj omogućili da nastavi sa uslugama skladištenja i prisvoji merkantilnu pšenicu, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve, u količini od 10.000 tona", piše u saopštenju.

Dodaje se da M. P. kao službeno lice Odeljenja za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve, i pored utvrđenog manjka prilikom vršenja kontrole u oktobru 2011. godine, nije pokrenuo mehanizam za raskid ugovora s privrednim društvom "Mili mlin" DOO iz Velikog Gradišta, čime bi to preduzeće izgubilo status Skladištara.

"Osumnjičeni M. P. je nastavio sa overavanjem faktura preduzeća 'Mili mlin' D.O.O. za plaćanje usluga skladištenja. Na taj način osumnjičeni su preduzeću 'Mili mlin' pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 270 miliona dinara, za koliko su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve", saopštio je MUP.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online