Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 10.12.2014.
21:55
Beta A

"Zadivljeni smo reformama Vučićeve vlade"

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Andrea Simončeli izjavio je večeras da su privrednici zadivljeni reformama koje je ostvarila Vlada Srbije premijera Aleksandra Vučića.

Fonet/N. Đ.
Andrea Simončeli oduševljen radom vlade Aleksandra Vučića
 

"Zadivljeni smo reformama koje je ostvarila ova vlada, izmenama zakona o radu, privatizacijo, stečaju, poreskim podsticajima, podršci poljoprivredi, osnivanju slobodnih zona, skraćenjem vremena za izdavanje građevinskih dozovla", rekao je Simončeli na proslavi Komore u beogradskom hotelu "Metropol".

Simončeli, koji je i prvi čovek kompanije Đenerali u Srbiji, uručio je premijeru Vučiću u ime Komore posebno priznanje za unapređenje investicionog okruženja tokom 2014. godine.

Vučić je na tom skupu ocenio da će politika Vlade Srbije posle teških mera i fiskalne konsolidacije postati politika ekonomskog rasta.

Vlada Srbije, kako je rekao, biće još više posvećena pomoći i podršci investitorima u Srbiji, za koju je rekao da je "najbolje mesto" za investicije u regionu.

Premijer je rekao da je danas, tokom posete Rimu, tu poruku preneo i premijeru Italije Meteu Renciju.

"Srbija neće da bude na začelju Evrope, hoćemo da ozdravimo našu ekonomiju i postanemo punopravni član nove, energične Evrope", rekao je Vučić.

Za Srbiju će biti važne tri reči, rast, reforme i saradnja, dodao je premijer i izrazio očekivanje da će Srbija u još boljem raspoloženju dočekati 2016. godinu.

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco izjavio je da očekuje još bolje ekonomske odnose dve zemlje u 2015. godini.

"Italija gleda ka budućnosti i prema Evropi u koju Vučić vodi Srbiju", kazao je Manco, koji je kompaniji Gordon iz grupe Kalcedonija uručio nagradu Komore italijansko-srpskih privrednika za doprinos u sektoru tekstilne industirije i razvoj odnosa Srbije i Italije.

Komora italijansko-srpskih privrednika obuhvata više od 500 kompanija koje posluju u obe zemlje i obezbeđuju više od 25.000 radnih mesta.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.12.2014. 22:12
Реформе (ре форме) треба да имају за циљ, ваљда, да стање у земљи буде боље и лакше. Код нас се реформе спроводе већ две деценије, и резултат је, на свим секторима, права катастрофа. Осим за малу групу који су државу реформисали тако да је држава у јадном стању, а они се енормно обогатили. Постати и бити богат у време кад многи, скоро сви у земљи , преко ноћи постају врло сиромашни, је срамота и грех, и не може се ничим оправдати. Оном ко се за годину дана обогатио,требало је судити пре 365 дана. И то је потпуно тачно.
Sreda 10.12.2014. 23:39
Sljoba ie Shiptarski heroi ! Shukria ie revoljtiran sa ovai sait, Vesti se sve usralji sad su gori i od Kurir ! Ne daiu mi da napisem Shiptar u originalj sa "q", pise da ie to nedozvoljen rec ! To ie za Shukriu veljika uvreda, nece vise nista citam ni pisem !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online