Sreda 10.12.2014.
21:55
Beta

"Zadivljeni smo reformama Vučićeve vlade"

Fonet/N. Đ.
Andrea Simončeli oduševljen radom vlade Aleksandra Vučića
 

"Zadivljeni smo reformama koje je ostvarila ova vlada, izmenama zakona o radu, privatizacijo, stečaju, poreskim podsticajima, podršci poljoprivredi, osnivanju slobodnih zona, skraćenjem vremena za izdavanje građevinskih dozovla", rekao je Simončeli na proslavi Komore u beogradskom hotelu "Metropol".

Simončeli, koji je i prvi čovek kompanije Đenerali u Srbiji, uručio je premijeru Vučiću u ime Komore posebno priznanje za unapređenje investicionog okruženja tokom 2014. godine.

Vučić je na tom skupu ocenio da će politika Vlade Srbije posle teških mera i fiskalne konsolidacije postati politika ekonomskog rasta.

Vlada Srbije, kako je rekao, biće još više posvećena pomoći i podršci investitorima u Srbiji, za koju je rekao da je "najbolje mesto" za investicije u regionu.

Premijer je rekao da je danas, tokom posete Rimu, tu poruku preneo i premijeru Italije Meteu Renciju.

"Srbija neće da bude na začelju Evrope, hoćemo da ozdravimo našu ekonomiju i postanemo punopravni član nove, energične Evrope", rekao je Vučić.

Za Srbiju će biti važne tri reči, rast, reforme i saradnja, dodao je premijer i izrazio očekivanje da će Srbija u još boljem raspoloženju dočekati 2016. godinu.

Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco izjavio je da očekuje još bolje ekonomske odnose dve zemlje u 2015. godini.

"Italija gleda ka budućnosti i prema Evropi u koju Vučić vodi Srbiju", kazao je Manco, koji je kompaniji Gordon iz grupe Kalcedonija uručio nagradu Komore italijansko-srpskih privrednika za doprinos u sektoru tekstilne industirije i razvoj odnosa Srbije i Italije.

Komora italijansko-srpskih privrednika obuhvata više od 500 kompanija koje posluju u obe zemlje i obezbeđuju više od 25.000 radnih mesta.

2024 © - Vesti online