Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.12.2014.
04:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Led, mrak, a sad ponovo poplave

Opštinski štab za vanredne situacije u Kladovu od prekjuče je u konstantnom zasedanju, posebno u selima koja su stradala u septembarskim bujičnim poplavama, odronima i klizištima. Zbog kiše koja neprekidno pada unazad pet dana na pojedinim delovima opštine saobraćaj je ponovo u prekidu zbog nadošlih potoka, dok se na nekim deonicama odvija otežano.

Beta
Nadčovečanski napori: Borba sa stihijom u Istočnoj Srbiji
 

A u Knjaževcu je od juče još 10 sela ostalo bez struje, pored 18 naselja i jednog zaseoka koji su već 10 dana bez električne energije.

Dramatično u Svrljigu

Dramatična situacija je posebno u Svrljigu, na jugoistoku Srbije, gde već četvrti dan sneg ne prestaje da pada, a sedam sela u ovoj opštini više od nedelju dana je bez struje. Juče je najteže bilo u Lukovu i Vlahovu. Monteri Elektrodistribucije ručno podižu bandere, jer je teren nepristupačan pa mašine ne mogu da priđu.


- Na terenu je i dalje teško. Radnici Elektrodistribucije pokušavaju da osposobe električnu mrežu, ali to ide veoma sporo zbog snega i leda. Budnim okom pratimo sva dešavanja, non-stop smo na terenu, pružamo pomoć našim Svrljižanima, najviše što možemo - kaže Nebojša Antonijević, funkcioner u opštini Svrljig.

- Na pravcu ka Negotinu na zaobilaznici kod sela Milutinovac bujica je prelila most još u utorak po podne. Voda se sada povlači i saobraćaj se polako normalizuje. Sve raspoložive snage su u pripravnosti, jer je stanje bilo dramatično u noći između utorka i srede. Pumpe za izbacivanje vode u Grabovici rade neprekidno, a spremni smo i za evakuaciju meštana. Srećom za sada to nije neophodno. Problem je i u naselju Velika Kamenica, gde je Kamenička reka odnela privremeni prelaz i trenutno se ne može ući u drugi deo sela. Konstantno se takođe prati stanje u Tekiji i Podvrškoj, jer su i ta mesta bila na meti katastrofalnih septembarskih poplava - raportira za "Vesti" Radovan Arežina, predsednik opštine Kladovo.


Štab za vanredne situacije u Knjaževcu, na čelu sa predsednikom opštine Milanom Đokićem, takođe konstantno prati alarmantnu situaciju na teritoriji ove varoši.


- Ovde je katastrofa. Okovani smo ledom i snegom koji ne prestaje da veje. Dalekovodi i dalje svakodnevno padaju. Bez struje su već 10 dana 18 sela i jedan zaseok, a sad im se pridružilo još 10 seoskih naselja. Tamo su mahom staračka domaćinstva, odsečena su od sveta. Pošto nema struje, nema ni vode jer ne rade pumpe, a i telefonski saobraćaj je u prekidu. Redovno pratimo epidemiološku situaciju, u nekim selima pojavio se stomačni virus. Iz knjaževačkog Doma zdravlja upućene su ekipe lekara i medicinskih sestara u Ponor, Krentu i Mučibabu, zatim u Bučje, Zubetinac, Vlaško Polje, Beli Potok i Svrljišku Toplu - ispričao nam je Đokić.


On napominje da je velika šteta u voćnjacima koji su okovani ledom. Kaže da je veliki broj stabala uništen, od mladih voćki ništa nije ostalo, dok starija stabla liče na stubove, grane su im skroz polomljene.


- U ovakvoj situaciji je najvažnije da su lokalni putevi prohodni. Neprekidno se čiste. Bilo je manjih zastoja, a najkritičnije je na putu prema Miljkovcu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online