Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 08.12.2014.
21:27
Beta A

Dačić: Niko ne postavlja pitanje Kosovo ili EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne odustaje ni od evrointegracija ni od stava da je Kosovo deo Srbije.

Drži se dogovorene priče: Ivica Dačić
 

"Ne odustajemo ni od evrointegracija ni od našeg polaznog stanovišta da je Kosovo deo Srbije", kazao je Dačić za RTS i dodao da pred Srbiju u ovom trenutku niko ne postavlja pitanje Kosovo ili EU, pa se na tako nešto ne mora ni odgovarati.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija morati da bira izmedu EU i Kosova, Dačic je rekao da je Nikolić taj zaključak izveo iz izjave evropskog komesara Johanesa Hana da zemlje treba da reše svoje teritorijalne sporove pre negošto uđu u Uniju.

"Kao ministar spoljnih poslova gledam ono što je formalno, a formalno niko pred Srbiju nije postavio takav zahtev. Niko i ne može, jer pet zemalja EU nije prihvatilo nezavisnost Kosova", objasnio je Dačić.

"Naš stav je da je dijalog sa Prištinom i dalje statusno neutralan i želimo da razgovaramo i o konačnom rešenju, ali druga strana je nezainteresovana za razgovor", dodao je Dačić.

A Južni tok?

Govoreći o obustavljanju projekta Južni tok, Dačić je ponovio da Srbija izražava veliko žaljenje zbog toga, ali da mora da gleda kako da osigura energetsku bezbednost u budućnosti.

"Bez obzira na lošu vest (o zaustavljanju Južnog toka), mislim da mi našu dobru saradnju sa Rusijom nastavljamo", dodao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao i da treba videti da li još nešto može da se uradi u vezi sa Južnim tokom, da se čuju alternativni predlozi, kako se ne bi ispostavilo da je Juzni tok bio jedino rešenje za zemlje Južnog Balkana, koji je sada zaustavljen.

Dačić je ocenio da će Samit lidera zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine naredne nedelje u Beogradu biti jedan od najznačajnijih dogadaja za Srbiju u poslednjih 20, 30 godina.

"Očekujem da Srbija u tim momentima bude najvažnija prestonica u Evropi", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 21:51
Иза Дачића,Вучића и Николића стоји Вашингтон и Брисел.Заштићени су дебело.Све странке у Скупштини Србије су заштићене са запада.Црни и још тежи дани долазе за народ Србије.
Ponedeljak 08.12.2014. 22:03
Gospodin Ivica je opet pijan ko čep! Pa ne, mislim, trezan ovako nešto nikad ne bi mogao da izjavi...Moja vlada je jedan običan cirkus!
Ponedeljak 08.12.2014. 21:37
Ovoliko bezobrazluka i drskosti ne može imati ni jedan normalan čovek on je sve pokrao izdao i upropastijo i još ima obraza da ovom narodu deli lekcije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online