Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 08.12.2014.
15:11
Beta A

Vučić se žalio Medvedevu na teške vesti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru s premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim rekao da je ruska odluka o obustavljanju izgradnje gasovoda Južni tok za Srbiju veoma teška vest. Medevedev je, kako je prenela pres-služba Vlade Srbije, kao razlog za tu odluku naveo nedovoljnu saradnju zemalja Evropske unije.

Medvedev razume Vučića, ali kriva je Unija
 

Dvojica premijera razgovorala su i o unapređenju hemijskog kompleksa, poljoprivredno-prehrambene proizvodnje i trgovine.

O šteti za Srbiju zbog obustavljanja izgradnje gasovoda Južni tok, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u nedelju razgovarao s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putionom.

Putin je 1. decembra rekao da Rusija odustaje od izgradnje Južnog toka koji je trebalo da dovede ruski gas ispod Crnog mora do potrošača u Jugoistočnoj i Zapadnoj Evropi, zaobilazeći Ukrajinu.

Srbija je, kao jedna od zemalja na trasi tog gasovoda, trebalo da godišnje ima 300 miliona evra prihoda od tranzitne takse.

Najavljujući današnji razgovor sa Medvedevim, Vučić je istakao da Srbija nastoji da sve eventualne poteškoće reši na partnerskim osnovama.

"Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme", rekao je Vučić u Krupnju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 15:55
J`EL SI VEZAO PERTLE? J`EL SI MU PONUDIO FIAT? MARSS BRE VUCIBATINO JEDNA PATETICNA, SABOTERU JEDAN LAZLJIVI, STO SE NISI JAVIO PUTINU KO STO SI LAPRDAO PRE NEKI DAN? JEBALATA TE ZORANA, KURAVA SOROSOVA!! SAD CE TI MEDJED SIGURNO POMOCI, U TO BUDI SIGURAN!! SPIJUNCINO VRBOVANA. MRSS BREE!!
Ponedeljak 08.12.2014. 16:06
Dvojica bez pameti, treci bez glave. Da li su imali pameti DR: Vojislav Kostunica i Boris Tadic to ce pokazati vreme, uglavnom Srbija je obezglavljena i ostala bez cirka desetak milijardi evra. Dok su Rusi izabrali strucni tim za pregovore kod nas su pregovarali politicari na celu sa Borkom Stefanovicem, bas onim koji je dobijo kilu premestajuci barikade na Kosovu. Kako smo prosli sa Kosovom, tako smo prosli i sa Rusima i tamo su nas Rusi sjebali (na Kosovu), uvek su nas tako i ostavljali, ili na kolju, ili na podeli, ili pod sankcijama, ili pod NATO bombama, sad su nam klepili ni manje ni vise vec naftnu i gasnu rezervu, kai i naftnu industriju. Ko ce kome ko nece svoj svome.
Ponedeljak 08.12.2014. 20:17
Vucic je perfidan zao covek koji igra na kartu baba Merkelove.Pa sto su rusi krivi sto SAD ne daju da se gradi gasovod,a poslusnici iz EU slusaju.Vucic ima zadatak da se konfrotira sa Rusijom,i potreban mu je alibi za to.Za sve se pita Merkelova,drzavu nam drugi vode,lepo su rusi rekli,Srbija je prihvatila Briselski sporazum o medjunarodnoj saradnji dve drzave i automatski priznala Kosovo,sto je Vucic najavio kada je lazima zauzeo vlast,mora da izvrsi baba Merkelove zahteve,unuce njeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online