Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 08.12.2014.
13:53
Beta A

Beograd dobija 4 podzemne garaže

Gradnja najveće podzemne garaže u Beogradu trebalo bi da počne krajem 2015. ili početkom 2016. godine na Studentskom trgu, ispod sadašnje okretnice trolejbusa i Akademskog parka, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Sa četiri nove garaže Beograd dobija još 1.700 parking mesta
 

Vesić je za Politiku rekao da će se u isto vreme graditi još tri podzemna parkirališta - ispod platoa pijace Đeram, iza Narodne biblioteke Srbije, sa strane Skerlićeve ulice, i ispod Kosovske ulice, kod Doma Narodne skupštine.

Kako je rekao, reč je o investiciji od oko 30 miliona evra koja će obezbediti najmanja 1.700 parking mesta.

Još 15 podzemnih garaža

Gradski menadžer je rekao da je u drugoj fazi predviđena izgradnja podzemnih garaža na još petnaestak lokacija prema istom modelu javno-privatnog partnerstva.

Gradski menadžer je precizirao da, kada bude izgrađena podzemna garaža na Studentskom trgu, trolejbuska okretnica će još neko vreme ostati iznad nje i najavio da je u daljoj budućnosti predviđeno njeno izmeštanje na Dorćol, najverovatnije u Dunavsku ulicu.

"Kada će biti preseljena okretnica zavisi od novca kojim budemo raspolagali. To je predviđeno, jer planiramo da Vasinu ulicu i Studentski trg pretvorimo u pešačku zonu", istakao je Vesić.

Vesić je rekao da će novac u gradnju garaža uložiti privatni partneri koji će zauzvrat na određeni broj godina dobiti pravo da sa gradom dele profit od parkirališta. On je dodao da su za taj posao zainteresovani brojni strani investitori, što ne znači da domaći ulagači nemaju šansu da stupe u privatno-javno partnerstvo sa gradom.

Vesić je rekao da za sve četiri garaže već postoje idejni i urbanistički projekti, dok Đeram ima i građevinsku dozvolu. Navodi se da će do 10. januara biće izdate i lokacijske dozvole za garaže na Studentskom trgu, u Skerlićevoj i Kosovskoj ulici, a izrada glavnog projekta prepustiće se privatnom partneru.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 15:22
Političko birokratska banda se toliko nakotila po Beogradu da pravi "podzemna skloništa". Umesto da se "beogradska banda" smanji na normalni nivo i u spreči priliv političkih probisveta u Beograd, političko birokratska banda Beograda još dodtano pljačka Srbiju za garaže da bi imali gde da parkiraju automobile koje su kupili pljačkajuci celu Srbiju. Najveći neprijatelji Srbije nisu stranci nego "domaći" iz "beograda na vodi"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online