Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 08.12.2014.
08:55
Srna A

O čemu su Nikolić i Putin pričali 40 minuta?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić objasnio je u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da bi se obustavljanje "Južnog toka" odrazilo na energetsku stabilnost Srbije i izrazio nadu da ta odluka, ipak, nije konačna.

Putin je zahvalio Nikoliću, izrazivši duboku privrženost svom sagovorniku kao ličnom prijatelju
 

U razgovoru koji je vođen na inicijativu ruskog predsednika, Nikolić je izrazio privrženost Srbije prijateljstvu sa Ruskom Federacijom i istakao da prijatelji jedni druge nikada ne kažnjavaju, a posebno ne u periodu krize.

"Reperkusije takve odluke bile bi dalekosežne i negativno bi se odrazile na čitavu našu ekonomiju", podvukao Nikolić, koji je izvestio Putina koje količine gasa su potrebne Srbiji i da bi bilo dobro uvesti "Toling sistem".

Dva predsednika su razgovarali i o drugim temama među kojima je i projekat "Petrohemija", a Nikolić je zamolio da se obezbedi snabdevanje gasom hemijske industrije Srbije po povoljnijim cijenama, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

"Veoma nam je značajna podrška oko formiranja Ruskog investicionog fonda čija bi sredstva bila namenjena poljoprivrednoj proizvodnji i farmaceutskog indrustriji orijentisanoj ka ruskom tržištu", rekao je Nikolić.

Putin je detaljno izvestio Nikolića u vezi sa gasovodom "Južni tok", kao i u vezi sa gasovodom, koji će ići preko Turske.

"Raduje me što je robna razmena značajno uvećana u proteklom periodu", naglasio je Putin i izrazio spremnost da prihvati incijativu predsednika Srbije da se proširi lista proizvoda koji se izvoze bez carine u Rusku Federaciju.

Kada je reč o izvozu srpske automobilske industrije u Rusiju, Putin je napomenuo da postoji načelna saglasnost i da će ta odluka uskoro biti donesena.

Putin je zahvalio Nikoliću, izrazivši duboku privrženost svom sagovorniku kao ličnom prijatelju i predsedniku naroda koji neobično voli.

Razgovor je protekao je u veoma srdačnoj i prijateljskoj atmosferi i trajao je više od četrdeset minuta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 09:12
TOMO U DUPE DA LjUBIS PUTINA,JER AKO NAM RUSIJA OKRENE LEDjA SRBIJA NESTAJE!!!!
Ponedeljak 08.12.2014. 09:20
LEPO VAM JE REKAO PUTIN DA, CITIRAM : MI NE TRGUJEMO PRIJATELSTVOM, VI BI PARE I OLAKSICE OD RUSA, A U ISTO VREME SURUJETE I OCETE U E,U I NATO, TAJ FILM MOZE KOD DJENKE, VAMO NE!! ODJEBANI STE POGOTOVO ONAJ SA ODVEZANIM PERTLAMA, ONAJ SABOTER I KURVA, ZAJEDNO SA ONOM RASPEVANOM SVINJOM !!!!
Ponedeljak 08.12.2014. 11:49
Nikolić stalno liže g...a koja Vučić po...e.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online