Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 11.01.2016.
15:24
sputniknews.com A

"Putin naložio da se hitno pomogne Srbiji"

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je u razgovoru sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem da će u najkraćem mogućem roku ispuniti nalog ruskog predsednika Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno.

Tanjug
Nikolić sa Rogozinom o potrebama Srbije

On je preneo poruku predsednika Rusije da visoko ceni rezultat posete predsednika Nikolića Rusiji, konstatujući da su odnosi iskreni i bratski.

Hrvati baš čudni

Predsednik Srbije je izrazio čuđenje povodom hrvatskih pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, s obzirom na to da neće biti oružanog sukoba u regionu.

- Mi sigurno nećemo ratovati protiv Hrvatske, a pogotovo bi bio besmislen rat Srbije protiv NATO. Srbija neće uložiti ogroman novac na rakete kojima bismo gađali Hrvatsku - rekao je predsednik Srbije i dodao da je Srbija zahvalna Rusiji što brine o njenoj bezbednosti.

- Mi moramo učiniti dodatni napor da se značajno unaprede vojno tehnički i ekonomski odnosi - rekao je Rogozin. 

Nikolić je istakao da Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, iako sa pravom može mnogo toga od nje da očekuje, kao što takođe neće ratovati sa Hrvatskom ili sa NATO.

Predsednik Srbije je, kako je saopšteno sa Andrićevog venca, u razgovoru sa Rogozinom istakao da su izvanredna politička i ekonomska saradnja doprinele unapređenju vojno-tehničke.

Osvrnuvši se na situaciju na Kosovu i Metohiji i evrointegracije, Nikolić je rekao da je Srbija posvećena dijalogu, ali da Priština sa jedne strane razgovara, a sa druge radi na sprovođenju nezavisnosti.

Prištinsko rukovodstvo intenzivno radi na promociji nezavisnosti i koristi pri tome različite metode, naveo je Nikolić. Neke od njih su, dodao je, nemiri na unutrašnjem planu, a ulazak u međunarodne organizacije na spoljnom.

- Reč je veoma lukavoj igri, na koju moramo biti spremni. To podrazumeva unapred pripremljen plan i postupanje po tom planu. Ja se zalažem takođe da prvo vidimo šta nas to očekuje u Poglavlju 35 i kako će izgledati "obavezujući" sporazum sa Prištinom - rekao je Nikolić.

„Bolje da se odmah zna na čemu smo, nego da se godinama otvaraju poglavlja, da bi na kraju sačekalo nešto što ne možemo da prihvatimo“, konstatovao je predsednik Nikolić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.01.2016. 15:29
Hvala !
Ponedeljak 11.01.2016. 15:30
Gospodo novinari - aj se usaglasite već jednom ? Prošle godine smo čitali da Rusija šalje "mig"-ove, "s-300" i ko zna šta još sve, a sada čitamo da Rus TEK TREBA da vidi tj. da čuje šta srbiji treba ? p.s. daleko od toga da sam naivan pa da mislim da Rusija STVARNO ne zna šta srbiji treba...
Ponedeljak 11.01.2016. 21:35
Pa Rusi bi možda i dali oružje Srbiji,ali s obzirom na obzir u Srbiji nema ko to da prihvati.Nažalost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online