Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 04.12.2014.
15:59
Beta A

Tadić: Sporazum sa Rusijom nije bio štetan

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obmanjuje javnost kada govori da je energetski sporazum sa Rusijom bio štetan za Srbiju.

Bilo bi gore da nismo imali sporazum, kaže Boris Tadić
 

"Važno je da u javnoj debati imamo ozbiljnu analizu svega učinjenog, odgovornost treba da se nosi, ali je necivilizovano obmanjivati javnost kada su važni projekti u pitanju i 'bacati blato u oči' svojim političkim protivnicima", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama.

Prema njegovim rečima, svaki ekonomski sporazum takvog obima ima i dobre i loše strane, a njegovo nepotpisivanje bilo bi mnogo štetnije za Srbiju.

Tadić, predsednik Srbije u vreme kada je 2008. godine potpisan sporazum sa Rusijom, ocenio je da je privatizacija NIS-a i potpisivanje ugovora sa Gaspromom kao strateškim partnerom bila dobra odluka, jer se radilo o obezbeđivanju energetske sigurnosti za Srbiju.

On je istakao da je to bila investicija u sektoru u koji nije ulagano nekoliko decenija i dodao da je zdravlje građana Pančeva bilo ugroženo.

"Gasprom je značajan činilac u energetskom sektoru u čitavom svetu, ne samo u Rusiji", rekao je Tadić i dodao da su sve stranke, osim LSV i LDP, glasale za taj sporazum u Skupštini Srbije i da je tada postignut najveći konsenzus.

Bivši predsednik Srbije je istakao da bi naftna industrija doživela "tešku sudbinu" da Srbija nije potpisala sporazum u vreme kada je potpisan i ne bi bilo zapošljavanja u tom sektoru.

"Oni koji danas kritikuju ovaj sporazum polaze od idealnog scenarija, a ne od realnosti", naveo je Tadić i dodao da u to vreme niko nije želeo da investira u Naftnu industriju Srbije, jer je bila ekonomska kriza.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 16:05
USTASOO!! U PRAVU SI ZA STRATESKI IZBOR PARTNERA I O NOVONASTALOJ SITUACIJI, A JEBEM TI MAMICU USTASKU ZATO STO SI HTEO I USTASE DA UKLOPIS.U JUZNI TOK!!
Četvrtak 04.12.2014. 16:09
SOFA sporazum - SRPSKA POLITIKA www.srpskapolitika.com/Tekstovi/.../2006/150.html Translate this page Sporazum SOFA omogućava planiranje i sprovođenje zajedničkih vojnih vežbi i razmenu osoblja, kao i otpočinjanje programa međudržavne saradnje Vojske . Тадићу а СОФА споразум са Кондолизу Рајс 7 септембра 2006.год.дали је штетан ??? Штетан је и ниси требао да га потпишеш али си ти плаћеник запада.Тадићу зашто је твоја супруга побегла у Манастир.Твој ДС је довео лажну демократију и ви сте опљачкали Србију а ви сте се обогатили.Твој ђинђић је тражио бомбардовање Србије. Alija Izetbegović i Zoran Đinđić rođeni u istoj kući, umrli iste ... doznajemo.com/.../nevjerovatna-tajna-otkrivena-nako..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online