Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 04.12.2014.
06:30
Lj. Ivanović - Vesti A

Ministar ignoriše haos u Majdanpeku

Srbija se nikako ne snalazi u vanrednim situacijama, što su pokazale prolećne poplave, a potvrdila i nedavna ledena kiša koja je čitav grad ostavila bez struje. Nismo naučili ništa iz poplava koje su potopile Obrenovac i druge gradove, pa je i sada, baš kao i u maju, vojska pozvana da zauzdava reku Bjelicu.

Brine samo o svom kraju: Velimir Ilić
 

Zbog nestanka struje koja žitelje Majdanpeka drži smrznute i u mraku već dva dana i dve noći, predsednik te opštine Dejan Vagner najavio je evakuaciju oko 5.000 stanovnika, nezadovoljan radom na popravci dalekovoda.

Vojska opet spasava

Vojska Srbije sa teškom mehanizacijom gradi nasip na reci Bjelici kod Lučana u dužini od pet kilometara.
- Srbijašume 30 godina nisu radile sanitarnu seču šuma, tri decenije se ne ulaže u prevenciju od poplava - rekao je ministar vojni Bratislav Gašić obilazeći vojnike koji spasavaju ugrožena domaćinstva. Direktor Srbijavoda Goran Puzović je rekao da je bačeno 4.500 kubika kamena i isečeno mnogo stabala, a voda je bila samo za 30 centimetara manja nego za vreme majskih poplava - rekao je Puzović.

- Stičem utisak da se vrlo neozbiljno pristupilo ovoj situaciji u Elektromreži Srbija. Ne mogu da verujem da je u 15 sati informacija bila da je dalekovod proveren i ispravan, a onda se na probnom puštanju utvrdi da je neispravan - izjavio je Vagner.


U Majdanpek su upućeni elektromonteri iz Negotina, Bora i Zaječara, kao i specijalna ekipa iz Niša. Ali, svi pokušaji su bili bezuspešni, te je ministar energetike Aleksandar Antić izjavio da će struja biti transportovana iz pravca Bora.


Dok se Majdanpek ledi, ministar za vanredne situacije Velimir Ilić je preokupiran rodnim krajem. Stoga su građani na društvenim mrežama pokrenuli akciju "Pomozimo ministru Iliću da nađe Majdanpek".

Ali, na društvenim mrežama ima i duhovitih komentara na Ilićev račun:

"Pre će Srbija da uđe u EU nego struja u Majdanpek!",

"Majdanpek is cool" (hladan),

"Nijedan političar nije otišao u Majdanpek, jer nema struje za direktan prenos".

Rad na ivici smrti: Monteri vise sa dalekovoda

Slika Srbije

Od tri dalekovoda koja napajaju Majdanpek, sva tri su van pogona. Nema grejanja, a ni vode, škole i obdaništa ne rade. Nestalo je i nafte za agregate.
- U 21. veku Majdanpek je bez vode, struje, grejanja, a ljudi kojima su se do juče partijski ministri, poslanici i partijski aktivisti dodvoravali, prepušteni su sami sebi - naveo je LDP. Ta stranka podsetila je da su u Majdanpeku nedavno održani izbori i da je na vlasti koalicija koja dominira i Republikom, kao i da je najjača stranka u državi - SNS, tamo osvojila više od 50 odsto glasova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 07:16
Pa to pijano Govno ne da sve ignorise,nego i sam sebe!!Kad Ilic nije pijan??
Četvrtak 04.12.2014. 08:39
sns je gromoglasno slavio "pobedu" na lokalnim izborima u majdanpeku, pre neki dan ? Ovo je "hvala" slinama koje neće da razmišljaju... Žao mi je samo dece koja stradaju ni kriva ni dužna... I žao mi je dece koju vaspitavaju praznoglavci....
Četvrtak 04.12.2014. 08:12
Šta će tamo sad? Dok stigne struja, da može da se zavrti jagnje....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online