Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Četvrtak 04.12.2014.
07:40
Lj. Ivanović - Vesti A

Hrvati prizemljili Er Srbiju

Političke tenzije Beograda i Zagreba prelivaju se i na ekonomiju, a prva žrtva mogla bi da bude Er Srbija koja je naišla na rampu hrvatskih vlasti uoči otvaranja redovnih letova za Zagreb 12. decembra.

Hrvati prizemljili Er Srbiju
 

Naime, Er Srbija je u okviru regionalne strategije najavila obnavljanje letova Beograd-Zagreb s ciljem da iz hrvatske prestonice privuče i tranzitne putnike koji bi onda preko Beograda leteli za destinacije koje ne pokriva Kroacija erlajnz.


Ali, onda je iz Zagreba usledio hladni tuš i Hrvatska se pozvala na odredbe Sporazuma o otvorenom nebu kako bi uskratila mogućnost putnicima da kupuju karte za vezane letove iz Zagreba preko Beograda za treće zemlje. Er Srbija je verovala da će dobiti sve dozvole i počela je da se reklamira u Hrvatskoj sa širokom paletom destinacija, tačnije njih 13.


Hrvatsko Ministarstvo saobraćaja je donela odluku prema kojoj će Er Srbija moći da obavlja letove između Zagreba i gradova u Srbiji, ali putnicima iz Zagreba neće moći da prodaje karte za letove preko Srbije za druga odredišta niti će putnici iz Zagreba u Beogradu smeti da u transfer zoni čekaju svoj sledeći let. To znači da bi morali da se iskrcaju, preuzmu prtljag i ponovo čekiraju, što zapravo obesmišljava transfer.


Hrvatska tvrdi da Srbija nije ispunila odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala s EU kao pridružena stranka. Iz Er Srbije se ne oglašavaju, ali "Vesti" saznaju da direktor Dane Kondić vodi pregovore u Zagrebu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 07:49
Hahahaha Izdajnici tako se brani drzavni Interes,svaka Cast Hrvatima!!Mada ih ne mogu da zamislim zato sto ima dosta Ustasa.Svaka Cast Izuzecima ali su mali Broj.Prc Miljoko!!
Četvrtak 04.12.2014. 08:26
Какви су ово мамлази на власти, ово је нечувено !!! Већи издајници нису могли доћи ! Србија је дупло већа од НДХ, а усташа нам држи 75% економије !! Нема Срба у Србији који знају да воде економију! Кукала нам мајка, ако ће НДХ да нас храни ! Страва и ужас !! Продане душе и марионете деценијама управљају Србијом. Све су то ученици највећег усташе Ћопа, који је то оставио у наследство у БГ! И мртав нам се смеје , колико смо наивни и како се власт продаје за паре !!! само да задржи фотеље, мајку им ........
Četvrtak 04.12.2014. 09:02
Kakva je to strasna mrznja i zlo! Neverovatno¨ A govore isti jezik kao i mi! Mi smo im braca... boze moj, sta uradi onaj satanski Vatikan od nase brace! Jadni svi ti pokatoliceni Srbi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online