Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 25.11.2014.
17:05 >> 17:22h
Srna, Beta A

Vučić: Političari pomogli u mahinacijama sa kreditima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da uzimanje kredita bez pokrića od državnih banaka nije bilo moguće bez pomoći određenih političara i da će javnost saznati ko su oni kada osumnjičeni za prevare o tome progovore.

Lopovlok i prevarantski biznis više neće postojati u Srbiji: Aleksandar Vučić
 

Komentarišući hapšenje vlasnika "Farmakoma" Miroslava Bogićevića, Vučić je novinarima u Kruševcu rekao da će istraga biti proširena, navodeći da je ono što se Bogićeviću stavlja na teret samo deo malverzacija koji je do sada istražen.

"Istraga će se širiti, reč je o jednoj maloj banci od 15 miliona evra, što je sitnica. To je ono što je do sada istraženo. Oni imaju izloženost prosečno oko 300 do 500 miliona evra prema bankama i uvek je bio trik da vam kazu da su platili 30, 40 miliona evra PDV-a", kazao je Vučić novinarima u Kruševcu.

Vučić je poručio da "takav lopovluk i prevarantski biznis u Srbiji neće više postojati". Rekao je da je "dosta bilo pljačke po principu - ja sam dobar sa tobom, ti ćeš da ostaneš direktor jer te neko podržava, ti mi daš kredit bez obezbeđenja, mi smo bogati, imamo privatne avione, mnogo smo uspešni biznismeni, a na kraju Srbija sve to mora da plaća".

Stefanović: Bogićević oštetio više banaka (ne samo Privrednu)

"Srbija to više neće da radi i takav prevarantski biznis u Srbiji više ne postoji, mi smo se mučili oko poplava i zato što nismo imali uplate PDV-a od opljačkanih kredita. Srbija polako postaje normalna zemlja u kojoj ne možete da uzimate kredite za koje ste znali da nikada nećete da ih vratite", kazao je premijer.

Odgovarajući na pitanje o imenima političara jer se u javnosti pominjalo da ih je bilo u sprezi tajkuna i banaka, kazao je da će se njihova imena saznati "čim neko od ovih bude progovorio".

"Oni valjda misle da će ti političari sada da ih spasavaju pa zato još ćute, ne razumem šta je u pitanju, taj tajkun je morao da obezbedi politicku podršku za tu banku koja je bila državna. Da vidimo da li će konačno neko početi da govori o tome, ne možemo nikoga da primoravamo da prizna, ali je valjda i vama jasno da je to bilo moguće samo uz podršku pojedinih političara", rekao je Vučić.

Miroslav Bogićević - od čeda do monstruma

On je napomenuo da se Srbija oporavlja nakon poplava, da postaje normalna zemlja koja izlazi na pravi put, te ocenio da će biti veoma dobro mesto za život 2016. ili 2017. godine, prenose beogradski mediji.

Policija je juče na beogradskog aerodromu "Nikola Tesla" uhapsila šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića, dok je pokušavao da napusti zemlju, a uhapšeno je još šest lica.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su kao odgovorna lica Privredne banke Beograd od juna 2012. do kraja marta 2013. godine nezakonitim odobravanjem deset kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist Koncernu "Farmakom MB" u iznosu većem od 15 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.11.2014. 18:38
Ako Me pitate zašto sam dao jednu ovakvu izjavu, reću ću vam jasno i bez uvijanja - zato što sam Ja lično pomogao Mom bratu Andreju da sa svojom firmom ojadi državni budžet i obogati se, pa sada držim moralne pridike i predavanja svima ostalima. Zar to nije licemerno, podmuklo i bezobrazno s Moje strane? Naravno da jeste, ali to sam Ja - vaš Veliki Despot, narode moj!
Utorak 25.11.2014. 17:26
On sve zna,a mene cudi samo jedno pitanje za Vucica.Koga ste to uhapsili i osudili pravosnazno zatvorom i da je na robiji,i da mu je imovina oduzeta.Naravno niko od politicara i biznismena lopova nije osudjen niti ce,ovo je samo predstava za javnost.Posedece malo u istraznom zatvoru i nikome nista,uzivace milione opljackane.Beko lopurda umesto da je u zatvoru Vucic mu nudi mesto direktora,i pokrsise se svi kada je bio ranjen da ga spasu,neznam samo da li njega ili njegove milione.SNS je ista bagra lopovska kao i ostale stranke.
Utorak 25.11.2014. 18:02
Samo priča i ponovo priča..., ajde malo na djela, da vidimo rezultate !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online