Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 25.11.2014.
11:46
Beta A

Drecun: Čije je Tužilaštvo - srpsko ili američko?

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo, Milovan Drecun rekao je da je "izložen burtalnim pritiscima i pretnjama" Tužilaštva za ratne zločine i upitao šta će tim povodom da preduzmu Vlada Srbije i predsednica Skupštine, Maja Gojković.

Drecun: Zaštitite me od brutalnih pritisaka i pretnji Tužilaštva

Drecun je u delu sednice predviđenom za poslanička pitanja rekao da je izložen "staljinističkim optužbama" i zastrašivanju od trenutka kada je od ministra pravde Nikole Selakovića zatražio odgovor da li je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić propisno izabran za tu funkciju.

Drecun je pokazao papire za koje tvrdi da su pisma Tužilaštva upućena stranim ambasadorima, u kojima se, između ostalog, govori i o njemu lično.

"To je napad na Narodnu skupštinu, to je sumarak parlamentarizma", ocenio je Drecun i dodao da je mandate dobio od građana, a ne od ambasadora.

Po njegovim rečima, iz Tužilaštva mu prete predistražnim postupkom, iako ima poslanički mandat.

On je upitao od kojih organa Tužilaštvo dobija saglasnost da stranim ambasadorima dostavlja izveštaje i da li uopšte znaju za te kontakte.

"Čije je Tužilaštvo za ratne zločine - srpsko ili američko i šta će Vlada Srbije i predsednica parlamenta da urade da mi omoguće da obavljam svoj poslanički mandat?", pitao je Drecun.

Predsednica Skupštine Maja Gojković zatražila je od Drecuna da joj pošalje sva dokumenta o tome i poručila da će mu odgovoriti u roku od 15 dana.

Drecun i Vekarić ukrstili koplja

POVEZANE VESTI

Utorak 25.11.2014. 12:00
TUŽILAŠTVO JE AMERIČKO I EU ZLIKOVACA I TO JE DRECUN ZNAO OD UVEK . DO SADA SNS GOVNO NIJE IMALO NIŠTA PROTIV TOGA ALI KADA SU DOŠLI DO NJEGOVE GUZE ONDA MU NE ODGOVARA . NIJE NI MENI ODGOVARALO NJEGOVO RATNO HUŠKAČKO IZVEŠTAVANJE SA KOSOVA PA SAM BIO PRINUĐEN DA SLUŠAM DANIMA KAKO LAŽE SRBIJU . DA JE SRBIJA DRŽAVA NJEMU BI ODAVNO BILO PRESUĐENO U SRBIJI OVAKO ĆE MORATI DA MU SUDE HAŠKI ZLIKOVCI . DRECUNU TREBA SUDITI JER NIKADA NIJE PRESTAO DA LAŽE NA ŠTETU NARODA SRBIJE . TO NOVINARSKO GOVNO UVEK JE POZDRAVLJAO POBEDNIKE I GLEDAO SAMO SEBE .
Utorak 25.11.2014. 12:15
Svi ce te vi brze nego sto se mislite otploviti tom istom americkom kanalizacijom, koja vas je i dovela na vlast u Srbiji. Ne zna se Drekcune ko je veci drek, ti ... ili oni na koje se zalis?, mrtva trka.
Utorak 25.11.2014. 12:28
Srbija je postala kolonija Amerike zato dragi moji na ulice i da zbacimo sva ova govna AMERIČKA i da spasimo svoj narod od okupatora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online