Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 16.11.2014.
20:55
Beta A

“Nemačka čvrsto podržava reforme u Srbiji“

Vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel izrazio je večeras u Beogradu čvrstu podršku svoje vlade reformama Srbije na putu ka EU.

Podrška reformama i evropskom putu Srbije: Zigmar Gabrijel
 

"Obećavam da će Vlada Nemačke i dalje sve činiti da vas podrži na vašem putu, i iskoristiti sve instrumente i mogućnosti za proširenje naših odnosa", rekao je Gabrijel na prijemu na početku dvodnevne posete Srbiji, tokom koje predvodi privrednu delegaciju.

Gabrijel, koji je i ministar privrede i energetike, izrazio je uverenje da je 40-tak nemačkih privrednika u delegaciji donelo konkretne projekte.

On je rekao da je Srbija preduzela hrabre korake za razvoj privrede, i mere za približavanje EU, i dodao da Nemačka podržava reforme za unapređenje vladavine prava, borbu protiv korupcije i jačanje slobode izražavanja.

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će Srbija prevazići sve teškoće u teškim reformama i uraditi sve da se poboljša poslovno okruženje.

Vučić je rekao da će Srbija uraditi sve da sprovede reforme na putu ka EU, a da će na zemljama članicama Unije biti da li će Srbija postati punopravna članica.

On je istakao da je Nemačka jedan od najvažnijih partnera Srbije i da će Srbija uložiti napore da se ojačaju odnosi Beograda i Berlina.

"Nadam se plodnoj raspravi", rekao je Vučić povodom razgovora s nemačkom delegacijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.11.2014. 00:40
Evo pojavljuje se ubica na mjesto zlocina...Mislili su da su ubili SRS a kako se ispostavilo izgleda da je nisu ni tesko ranili .Vucic je neprirodna pojava na politickom polju danasnje Srbije.Ja mislim da stabilna i jaka Srbija , Srbija koja zna ko je i sta je ,je u korist nasoj Bosni a ne Srbija koja sebe ne postuje i Srbija koja sve radi da neprirodno pokaze svijetu da su kosmopolite.Budite to sto jeste Srbi a postujete i one sto nisu Srbi a zive u Srbiji Bosnjake, Madjare i tdd, takva je Srbija Srbija bez koje nema mira na Balkanu .Jos jednom Vucic je izdao Srbiju a kako da ne izda nas Bosnjake , samo ako mu ko namigne mi smo izdati od strane SNS.
Nedelja 16.11.2014. 20:56
Ti mozes da podrzavas samo eurofanatike u SRBIJI na njihovom putu a Srpskom narodu samo da pridrzis jajca i nista vise. Ko nemcima veruje neka mu nemci u kuci bili.
Nedelja 16.11.2014. 21:01
Po koji put već podržavate Srbiju uz razno, razne uvjete i nevjerovatna ucjenjivanja....? Najbolje za nas, da " podržavate " nekog drugog !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online