Nedelja 16.11.2014.
20:55
Beta

“Nemačka čvrsto podržava reforme u Srbiji“

Podrška reformama i evropskom putu Srbije: Zigmar Gabrijel
 

"Obećavam da će Vlada Nemačke i dalje sve činiti da vas podrži na vašem putu, i iskoristiti sve instrumente i mogućnosti za proširenje naših odnosa", rekao je Gabrijel na prijemu na početku dvodnevne posete Srbiji, tokom koje predvodi privrednu delegaciju.

Gabrijel, koji je i ministar privrede i energetike, izrazio je uverenje da je 40-tak nemačkih privrednika u delegaciji donelo konkretne projekte.

On je rekao da je Srbija preduzela hrabre korake za razvoj privrede, i mere za približavanje EU, i dodao da Nemačka podržava reforme za unapređenje vladavine prava, borbu protiv korupcije i jačanje slobode izražavanja.

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će Srbija prevazići sve teškoće u teškim reformama i uraditi sve da se poboljša poslovno okruženje.

Vučić je rekao da će Srbija uraditi sve da sprovede reforme na putu ka EU, a da će na zemljama članicama Unije biti da li će Srbija postati punopravna članica.

On je istakao da je Nemačka jedan od najvažnijih partnera Srbije i da će Srbija uložiti napore da se ojačaju odnosi Beograda i Berlina.

"Nadam se plodnoj raspravi", rekao je Vučić povodom razgovora s nemačkom delegacijom.

2024 © - Vesti online