Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 03.11.2014.
08:31
Blic A

Aleksandar Šešelj: Želimo da tatu leče u Srbiji

Da je zdravstveno stanje lidera radikala loše, saopštio je juče Šešeljev četvoročlani lekarski konzilijum koji ga je pregledao u Hagu. Lekari kažu da Šešelj ima metastaze na jetri i da je životno ugrožen. Njemu je prethodno dijagnostikovan i rak debelog creva. "Nadamo se da će moj otac dobiti adekvatnu negu i da će lečenje nastaviti u Beogradu," izjavio je Aleksandar Šešelj za list "Blic".

Moja porodica ne očekuje nikakvu pomoć od države, jer je ta pomoć često izostajala kada je u pitanju režim u Beogradu: Aleksandar Šešelj
 

- Šešelj je trebalo da primi 12 doza hemioterapije, a primio je samo jednu. Dalju terapiju je odbio zato što je iz bolnice bio prebačen u takozvani bunker, prostoriju bez prozora. Izolovan je da navodno njegove izlučevine zbog terapije ne bi ugrozile ostale zatvorenike i medicinsko osoblje - rekao je juče prof. dr Milovan Bojić, jedna od članova Šešeljevog medicinskog tima.

Ljajić: Država uradila sve

 

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže za list “Blic” da je država uradila sve što je mogla kada je u pitanju Vojislav Šešelj.

 

- Srbija može da pošalje lekare o trošku države, kao i lekare po izboru optuženog. Tu prestaju sve naše mogućnosti. Ako Šešelj, njegova porodica i advokati zatraže da bude pušten na lečenje, mi ćemo to podržati. Ipak, Tribunal ima odlučujuću reč - kaže Ljajić.

Bojić kaže da bi jedino rešenje bilo da se Šešelj leči u Srbiji.

- Prošlo je 12 meseci od kada je ukazao na prve simptome do trenutka kada su obavljena prva snimanja debelog creva - rekao je Bojić, istakavši da ne želi da licitira koliko će Šešelj živeti, ali i da “Šešelju nema života ako se ne leči”.

Bojić je dodao i da je Tribunalu preneo da bi Šešelj u Srbiju došao samo posle ukinutog pritvora.

Šešeljev sin Aleksandar kaže da se njegov otac dobro drži i da nije klonuo duhom.

- Čak će se sledeće nedelje pojaviti u procesu koji se vodi protiv Ratka Mladića - kaže Aleksandar Šešelj.

Šešeljev sin dodaje da se sa ocem čuje telefonom, da ga je video pre šest meseci i da će mu u posetu ići ovog meseca.

- Moja porodica ne očekuje nikakvu pomoć od države, jer je ta pomoć često izostajala kada je u pitanju režim u Beogradu. Nadamo se da ćemo uspeti nešto da rešimo sa Haškim tribunalom - kaže Aleksandar Šešelj.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.11.2014. 08:55
Срце моје, желим вам сву срећу овог света, имаш најхрабријег, најдоследнијег и најпоштенијег оца, бранитеља Српства. Светски јунак! Победио је читав свет својим српским срцем, душом и памећу. На овом свету му нема равног. Нека вас Бог чува.
Ponedeljak 03.11.2014. 10:31
SLOBODA ZA ŠEŠELJA,DA GA PUSTE DA RAZBACA OVA GO...NA.
Ponedeljak 03.11.2014. 11:18
poznata i oprobana metoda nacističkog tribunala,ako ne mogu da osude,oni pribegavaju likvidaciji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online