Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 03.11.2014.
08:47
J. L. Petković - Vesti A

"Saradnik Eštonove kriv za haos na Kosovu!"

Tužiteljka Euleksa Marija Bamije, koja je iznela na videlo korupciju i kršenje istražno-sudskih pravila od strane Euleksovih sudija i tužilaca na Kosovu, tvrdi za briselski portal Euobzerver da Fernando Đentilini, saradnik bivše visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, mora da snosi odgovornost za "haos" u EU misiji na Kosovu.

Fernando Đentilini mora da snosi odgovornost za haos na Kosovu: Marija Bamije
 




Đentilini je uz Ketrin Ešton bio glavni posrednik u ime EU u dijalogu Beograd-Priština. Britanska tužiteljka Bamije kaže da je on odgovoran "zato što Euleksom upravlja Evropska služba za spoljno delovanje (EEAS)".


- U EEAS-u uvek nastoje da izbegnu odgovornost i kažu: Nismo mi, već je za to nadležan Savet ministara EU - napominje Marija Bamije, uz opasku da "niko ne preuzima dogovornost, a EEAS mora imati i transparentnost i mehanizam za uvid u svoje misije". Ona pita: "Kako ljudi na Kosovu mogu verovati Euleksovim zvaničnicima ako oni ne prestaju da lažu?"

Ugroženi svedoci

Bamije pita: "Kakvu nadu Specijalni istražni tim (o trgovini organima) može imati za garantovanje bezbednosti svedocima ako se Euleks ne promeni?" Ona misli na specijalni istražni tim Euleksa koji istražuje navode o ratnim zločinima koje su počinili kosovski političari, uključujući premijera Hašima Tačija. 


- Neki sudije i policajci (u Euleksu) koji su imali podršku država Evropske unije bili su prijemčiviji za iskušenja od drugih. Ova zemlja je korumpirana, sve što vidite na Kosovu je korupcija i ako dovedete (u Euleks) starije ljude iz siromašnih zemalja, ili zemalja gde je korupcija opšteproširena, mnogo su veći su izgledi da se oni povežu s ovdašnjim ljudima. Neću da kažem da su svi Italijani, svi Grci ili svi Rumuni loši, ali osoblje (u Euleksu) koje je iz nekih drugih delova Evrope možda je manje sklono tome - istakla je Bamije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.11.2014. 09:07
EULEKS JE TADIĆ DOVEO U SRBIJU . NAPRAVLJEN JE UZ SAGLASNOST TADIĆA DA ZATAŠKA SVE ZLOČINE POČINJENE PREMA SRBIMA A I DA OPTUŽI SRBE ZA SVE I SVAŠTA . EULEKS TO RADI SA VELIKIM USPEHOM JER NIKO OD ŠIPTARA NE ODGOVARA DOK SE SRBI ZATVARAJU PO POTREBI ...
Ponedeljak 03.11.2014. 11:36
Polako ali sigurno Evropa uvidja da od tog Kosova ne mozez praviti drzavu.Ni Tito ni bivsa SFRJ nije uspela da tamo napravi neki pomak.Klanovi tamo odvajkada vode paralelne strukture i Kosovo je finansisko bure bez dna.U Evropi ih ne zele a davati im novac za prezivljavanje doveka ne zele.Pitanje je dana kada tamo to Siptari budu shvatili pa ce biti socijalnih nemira do daske.Trazili ste dobili ste to vazi za zapad isto kao i za Albance.Sve svinjarije koje su Evropski mesetari tamo prikrivali sada polako izlaze na videlo a ovo je tek pocetak.
Ponedeljak 03.11.2014. 14:09
Našli su krivca,sad će da odgovara srpski narod zato što je saradnik Eštonove kriv za haos.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online