Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 01.11.2014.
14:52
Beta A

"Ako platimo dug, imaćemo ruski gas"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je danas da ove zime "sigurno neće biti problema sa snabdevanjem gasom", ali da Srbija mora da izmiri svoja dugovanja za gas prema Rusiji.

"Jedno je sigurno: Građani Srbije sigurno neće ostati bez ruskog gasa: Ivica Dačić
 

"Odnosi Srbije i Rusije su prijateljski, ali i u tim prijateljskim odnosima se ne sme zaboravljati na ekonomske parametre, a to znači da treba da se nađe način za rešavanje pitanja dugovanja koje Srbija ima za isporuke gase", rekao je Dačić u Beogradu, na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare o radu Ministarstva spoljnih poslova.

On je dodao da ima različitih vrsta dugovanja, i da neka datiraju još od pre 10-15 godina, a da su neka sada aktuelna.

"Vlada Srbije razmatra kako da to (plaćanje duga) izvede, a da ne ugrozi ekonomsku reformu koja je u toku, jer bi takva vrsta otplata, ukoliko bismo sada uzimali nove kredite za to, mogla da ugrozi nivo opšte zaduženosti naše zemlje, i zato se traže najbolja moguća rešenja. Očekujem da će u narednim danima biti postignuto rešenje", najavio je srpski ministar.

On je dodao da ne postoji direktna veza između Srbije i Rusije, kada je reč o gasovodu, tako da Beograd mora da deli sudbinu svih zemalja na tom putu i podsetio da su EU, Ukrajina i Rusija postigle dogovor o snabdevanju gasom.

"Jedno je sigurno: Građani Srbije sigurno neće ostati bez ruskog gasa", tvrdi šef srpske diplomatije.

POVEZANE VESTI

Subota 01.11.2014. 14:56
Pa kad se ima za NVO --Sorosevu kompany --Velimira Ilica i domace izdajnike eeeeee onda ima se i za ruski gas !!!
Subota 01.11.2014. 15:20
Ako ne preprodamo NIS imaćemo ruski gas.Ako pristanemo na izgradnju južnog toka(što već nekoliko godina izbegavamo)imaćemo gas.O čemu se ovde radi;o čistoj mućki-treba nam para preprodaćemo NIOS staviti pare u džep.i bog te živeo.Zašto se ne koristi ruski zajam za železnice,jer je namenski nema suve love za punjenje lopovskih džepova.Našli su koga će da ucenjuju.Što ne traže od Amerike i NATO pakta ratnu odštetu kad su tako kurčeviti.Sve djubre do djubreta,i ovi danas i oni prošli da ih ne nabrajamo-kapitulantske vlade.
Subota 01.11.2014. 15:05
Smrade usrani izajniče Rusija nebi trebali da ti da gas i ako platiš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online