Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 23.10.2014.
13:47
Srna A

Molba patrijarhu: Molebani za Šešeljovo zdravlje

Srpska radikalna stranka (SRS) obratila se u četvrtak Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju sa molbom da u svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve u narednom periodu budu služeni molebani za zdravlje, slobodu i brz povratak u Srbiju lidera radikala Vojislava Šešelja.

Lider radikala želi da ga pregledaju doktori u koje ima poverenje: Vojislav Šešelj
 

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da očekuje da odgovor srpskog patrijarha bude pozitivan i da tako pošalje poruku Šešelju da njegov narod misli na njega.

On je rekao da Šešelj i SRS sa nestrpljenjem očekuju nalaze sa pet-skenera, koji je juče odrađen, da bi se na jasniji način sagledalo stvarno zdravstveno
stanje lidera radikala, kome su utvrđene metastaze na jetri i da bi u Hag bio upućen tim srpskih lekara, koji bi ga detaljno pregledao.

Šarović je potvrdio da će u timu, na čijem će čelu biti profesor Milovan
Bojić, biti samo lekari kojima Šešelj veruje.

"Šešelj je poručio jasno da će pristati na pregled samo ukoliko u timu budu ljudi od njegovog poverenja. Zahtevamo da nam se nalaz haških lekara dostavi bez odlaganja, da bi naš tim otišao u Hag i obavio preglede", poručio je Šarović.

On je najavio da će pristalice SRS-a 25. oktobra organizovati protest podrške Šešelju ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu.

"To je samo jedan od protesta koji će uslediti u Beogradu, Srbiji, Republici Srpskoj i inostranstvu", rekao je Šarović.

On je naglasio da će, ukoliko lekarski izveštaj sa pet-skenera ne bude
dostavljen do subote, 25. oktobra za kada je najavljen protest, uslijediti fizička blokada Kancelarije Haškog tribunala, koja će trajati dok izvještaj ne bude obelodanjen.

Šarović je najavio da će skup podrške Šešelju biti održan i pred sedištem
Haškog tribunala 8. novembra i da će tom prilikom još jednom celom svetu biti ukazano da se u toj instituciji na najdrastičniji način godinama unazad krše ljudska prava lidera SRS-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.10.2014. 20:00
"СТРАХ ЖИВОТУ КАЉА ОБРАЗ ЧЕСТО" ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ Нека је на образ и част свим политичарима који образ бацише под ноге и за вјеки вјеков укаљаше част! Они су срамни образ мученичке српске историје....Срам их и стид било за све што су могли а нису урадили за Шешеља !!!
Četvrtak 23.10.2014. 13:52
SVE JE OVO U REDU ALI ŠEŠELJU JE SVAKOG DANA SVE TEŽE ...
Četvrtak 23.10.2014. 17:17
ako ga irinej sa njegovim molebanom ne spase,onda ga nista drugo nece spasiti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online