Četvrtak 23.10.2014.
13:47
Srna

Molba patrijarhu: Molebani za Šešeljovo zdravlje

Lider radikala želi da ga pregledaju doktori u koje ima poverenje: Vojislav Šešelj
 

Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da očekuje da odgovor srpskog patrijarha bude pozitivan i da tako pošalje poruku Šešelju da njegov narod misli na njega.

On je rekao da Šešelj i SRS sa nestrpljenjem očekuju nalaze sa pet-skenera, koji je juče odrađen, da bi se na jasniji način sagledalo stvarno zdravstveno
stanje lidera radikala, kome su utvrđene metastaze na jetri i da bi u Hag bio upućen tim srpskih lekara, koji bi ga detaljno pregledao.

Šarović je potvrdio da će u timu, na čijem će čelu biti profesor Milovan
Bojić, biti samo lekari kojima Šešelj veruje.

"Šešelj je poručio jasno da će pristati na pregled samo ukoliko u timu budu ljudi od njegovog poverenja. Zahtevamo da nam se nalaz haških lekara dostavi bez odlaganja, da bi naš tim otišao u Hag i obavio preglede", poručio je Šarović.

On je najavio da će pristalice SRS-a 25. oktobra organizovati protest podrške Šešelju ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu.

"To je samo jedan od protesta koji će uslediti u Beogradu, Srbiji, Republici Srpskoj i inostranstvu", rekao je Šarović.

On je naglasio da će, ukoliko lekarski izveštaj sa pet-skenera ne bude
dostavljen do subote, 25. oktobra za kada je najavljen protest, uslijediti fizička blokada Kancelarije Haškog tribunala, koja će trajati dok izvještaj ne bude obelodanjen.

Šarović je najavio da će skup podrške Šešelju biti održan i pred sedištem
Haškog tribunala 8. novembra i da će tom prilikom još jednom celom svetu biti ukazano da se u toj instituciji na najdrastičniji način godinama unazad krše ljudska prava lidera SRS-a.

2024 © - Vesti online