Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 12.04.2010.
13:59 >> 16:38h
Tanjug A

Nikolić: Sa Cvetkovićem razgovor gluvih

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas, posle prijema kod premijera Mirka Cvetkovića, da vlada ne prihvata zahteve SNS, DSS i NS za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da će te tri partije nastaviti akciju prikupljanja potpisa građana koji traže njihovo raspisivanje.

Nikolić, Ilić i Popović na sastanku sa premijerom Cvetkovićem

Nikolić je posle predaje više od miliona potpisa građana u Vladi Srbije, prikupljenih u akciji za raspisivanje vanrednih izbora, i prijema kod Cvetkovića preneo novinarima da nije zadovoljan odgovorom premijera o uspesima u radu vlade, jer to "ne odgovora realnom stanju stvari".

"To je bio razgovor gluvih", ocenio je Nikolić, koji je preneo da je predsednik vlade kazao da su ispunjena tri od četiri cilja vlade - borba protiv kriminala, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, evropske integracije, ali da nije u potpunosti ispunjen porast standarda života građana. 

Aktivisti SNS-a unose u Vladu kutije sa potpisima građana

Povodom predaje milion potpisa građana za vanrednim parlamentarnim izborima Nikolić je rekao da su potpise predali Vladi Srbije jer je to "ustavna adresa" za raspisivanje izbora, ali da se "zna da o tome sve rešava Boris Tadić" i poručio da će se nastaviti akcije "koje će dovesti do rušenja vlade, samo što to neće, niti sme, ličiti na 5. oktobar".


"Vlada tvrdi da je u Srbiji sve dobro, da je svaki dan sve bolje i očigledno je da je reč o dva sveta", rekao je Ilić poručivši da će se borba za promene nastaviti.

Popović je rekao da su predati potpisi glas naroda koji bi "svaka odgovorna vlast prihvatila i pozvala na razgovor o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora".

Cvetković: Izbori ne donose stabilizaciju

 

U saoštenju Vlade Srbije se navodi da je u razgovoru sa opozicionim liderima konstatovano da se Srbija nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji i da političke razmirice između stranaka ne treba da se prenose na građane.

"Vanredni izbori ne bi doprineli stabilizaciji prilika u zemlji. Sadašnja situacija je dodatni stimulans za Vladu da i dalje intenzivno radi na realizaciji postavljenih ciljeva. Vlada ozbiljno shvata sve primedbe i otvorena je za konsultacije sa predstavnicima opozicionih stranaka", rekao je Cvetković.

Suštinski dijalog između vlasti i opozicije vodi se u Skupštini Srbije, naglasio je Cvetković i istakao da je parlament glavno mesto gde vlast i opozicija treba da raspravljaju o pitanjima važnim za razvoj Srbije.

"Politički život Srbije je uređen Ustavom i zakonima i u skladu sa tim propisima će biti i raspisivani redovni izbori", naglasio je Cvetković.


Okupljeni aktivisti tih stranaka su ispred zgrade Vlade Srbije nosili stranačke zastave, transparent "Hoćemo promene", slike Nikolića i Ilića, a povremeno su uzvikivali "Izbori- izbori" , "Hoćemo promene" kao i uvrede upućene ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću.
 

Lider SNS je okupljenim aktivistima stranaka poručio da će akcija, kako je naglasio, ipak dovesti do vanrednih parlamentarnih izbora.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.04.2010. 21:35
Много се драги Бог на нас, Србе, наљутио (а трпео нас је, вала, за све и свакакве глупости, почев од 1918., па НОБ, титоизам, слобизам, демократура од 5. октобра 2000. ...) па нам након 70 година послао још једног Цветковића! Србољуб Крајишник
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online