Ponedeljak 12.04.2010.
13:59 >> 16:38h
Tanjug

Nikolić: Sa Cvetkovićem razgovor gluvih

Nikolić, Ilić i Popović na sastanku sa premijerom Cvetkovićem

Nikolić je posle predaje više od miliona potpisa građana u Vladi Srbije, prikupljenih u akciji za raspisivanje vanrednih izbora, i prijema kod Cvetkovića preneo novinarima da nije zadovoljan odgovorom premijera o uspesima u radu vlade, jer to "ne odgovora realnom stanju stvari".

"To je bio razgovor gluvih", ocenio je Nikolić, koji je preneo da je predsednik vlade kazao da su ispunjena tri od četiri cilja vlade - borba protiv kriminala, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, evropske integracije, ali da nije u potpunosti ispunjen porast standarda života građana. 

Aktivisti SNS-a unose u Vladu kutije sa potpisima građana

Povodom predaje milion potpisa građana za vanrednim parlamentarnim izborima Nikolić je rekao da su potpise predali Vladi Srbije jer je to "ustavna adresa" za raspisivanje izbora, ali da se "zna da o tome sve rešava Boris Tadić" i poručio da će se nastaviti akcije "koje će dovesti do rušenja vlade, samo što to neće, niti sme, ličiti na 5. oktobar".


"Vlada tvrdi da je u Srbiji sve dobro, da je svaki dan sve bolje i očigledno je da je reč o dva sveta", rekao je Ilić poručivši da će se borba za promene nastaviti.

Popović je rekao da su predati potpisi glas naroda koji bi "svaka odgovorna vlast prihvatila i pozvala na razgovor o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora".

Cvetković: Izbori ne donose stabilizaciju

 

U saoštenju Vlade Srbije se navodi da je u razgovoru sa opozicionim liderima konstatovano da se Srbija nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji i da političke razmirice između stranaka ne treba da se prenose na građane.

"Vanredni izbori ne bi doprineli stabilizaciji prilika u zemlji. Sadašnja situacija je dodatni stimulans za Vladu da i dalje intenzivno radi na realizaciji postavljenih ciljeva. Vlada ozbiljno shvata sve primedbe i otvorena je za konsultacije sa predstavnicima opozicionih stranaka", rekao je Cvetković.

Suštinski dijalog između vlasti i opozicije vodi se u Skupštini Srbije, naglasio je Cvetković i istakao da je parlament glavno mesto gde vlast i opozicija treba da raspravljaju o pitanjima važnim za razvoj Srbije.

"Politički život Srbije je uređen Ustavom i zakonima i u skladu sa tim propisima će biti i raspisivani redovni izbori", naglasio je Cvetković.


Okupljeni aktivisti tih stranaka su ispred zgrade Vlade Srbije nosili stranačke zastave, transparent "Hoćemo promene", slike Nikolića i Ilića, a povremeno su uzvikivali "Izbori- izbori" , "Hoćemo promene" kao i uvrede upućene ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću.
 

Lider SNS je okupljenim aktivistima stranaka poručio da će akcija, kako je naglasio, ipak dovesti do vanrednih parlamentarnih izbora.

2024 © - Vesti online