Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Petak 17.10.2014.
13:45
Beta A

Islamska zajednica zove SPC da zaštiti sve građane

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Nikolić rekao je da je policija privela jednu osobu zbog napada na radnje građana albanske nacionalnosti i da intezivno radi na identifikaciji ostalih napadača. Rijaset Islamske zajednice Srbije danas je saopštio da osuđuju "divljanje grupe huligana u severnoj pokrajini, koji napadaju na čestite i lojalne srpske građane, srbijanske muslimane i njihovu imovinu". IZS je pozvala Srpsku pravoslavnu crkvu i javnost da se pridruže toj osudi.

Somborska pekara koja je bila u vlasništvu Albanca
 

"Ne smemo kao društvo i društveno odgovorni subjekti dozvoliti grupi huligana da kalja čast naše zemlje i naroda i jednom za svagda moramo zaustaviti takvu vrstu ponašanja", navodi se u saopštenju i dodaje da se ne sme zaboraviti uništavanje hramova po Srbiji, muslimanskih i hrišćanskih.

Ligaši će štiti komšije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je da ako policija nije u stanju da zaštiti građane ove zemlje, na ulicu treba da izađu žandarmerija i vojska i dodala da ako to država ne može da učini "onda će ligaši da čuvaju svoje komšije". Nenad Čanak je podsetio da je LSV upozorila da bi policija trebalo da preventivno zaštiti lokale čiji su vlasnici albanske nacionalnosti kako bi se izbeglo ponavljanje situacije iz 2008. godine.

Zajednica je apelovala i na organe države da izgrednike identifikuju i privedu licu pravde, da obezbede Srbiji i njenim građanima bez obzira na rasu, pol, veroispovest ili naciju, sigurnost i poverenje u državu.

MUP je naveo da Srbija neće tolerisati širenje verske i nacionalne mržnje i da će svi koji se odluče da na neprimeren način unište imovinu u vlasništvu Albanaca biti najstrože kažnjeni.

On je istakao da će policija zaštititi sve i da garantuje bezbednost i jednaku zaštitu svim svojim građanima.

"Činimo sve što je u našoj moći da se ovakvi i slični napadi spreče, uprkos brutalnoj provokaciji na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 13:47
Pa pozovite onda i Austrijske zandarme da izadju na ulice Beca i zastite lokale Srba, koji su bili napadnuti iste noci po zavrsetku utakmice gnjide autonomaske.
Petak 17.10.2014. 13:55
Budale!! Ako misle da napadaju albanske objekte u Srbiji neka pocnu u Pristini! A ove ljude koji zive i radi u Srbiji, zaposle i po koju prodavacicu, placaju porez i plate, koji najverovatnije nikad nista nisu uradili na stetu Srbije, neka ostave na miru. Ovo nas spusta na njihov nivo. nepotrebno, bedno.
Petak 17.10.2014. 14:21
Зар морамо да се спуштамо на ниво шиптара-дивљака. Пустимо их да раде у миру јер поштују државу Србију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online