Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 17.10.2014.
15:20
Beta A

Policija odbila da zaštiti Albanca i njegovu pekaru

Zamenica pokrajinskog ombudsmana zadužena za nacionalne manjine Eva Vukašinović rekla je danas da je vlasnik pekare "Evropa", koja je demolirana prošle noći tražio zaštitu od novosadske policije, ali da je nije dobio.

Aleksandar Jovanović u napadnutoj pekari "Vojvođanka"
 

Eva Vukašinović je navela da je vlasnik zaštitu tražio posle prvih napada na pekare čiji su vlasnici Albanci i da je poslao dopis policijskoj stanici na Limanu i Policijskoj upravi Novi Sad.

"Prema njegovim rečima, policija je odgovorila da nema dovoljno patrolnih vozila i kapaciteta da ga obezbedi. Sa ovom informacijom koju sam dobila nisam zadovoljna", rekla je ona.

Eva Vukašinovć je dodala da je od vlasnika "Evrope" dobila i informaciju da će postupci, koji budu vođeni u slučajevima napada na pekare, biti kvalifikovani kao oštećenje imovine.

Pročitajte još:

* Islamska zajednica zove SPC da zaštiti sve građane

* Vojvodina: Napad na ugostiteljske objekte u vlasništvu Albanaca

* Bačena bomba na pekaru Albanca u Staroj Pazovi

"Sa ovim ne mogu da se složim kao Ombudsman, jer smatram da napadi nose u sebi elemente krivičnih dela, ugrožavanja života i izazivanja nacionalne netrpeljivosti", dodala je ona.

Vlasnik pekare "Evropa" Bajram Temaj rekao je da ovo nije prvi put da ga huligani napadaju, ali da ipak postoji pozitivna strana, a to je reakcija građana Novog Sada, koji ga podržavaju.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović tokom posete pekari "Vojvođanka", koja je bila prva meta napada u Novom Sadu, rekao je da je to što policija ne reaguje rezultiralo da u roku od samo tri dana budu demolirana tri objekta.

"Apelujem na policiju da počnu odmah, hitno i sada da pronalaze počinioce, da se napadi ne bi povećali sa tri na 33", dodao je Jovanović.

Brat vlasnika pekare "Vojvođanka" rekao je da se napad desio prvi put u 20 godina od kako ta pekara postoji, te da je policija na uviđaju rekla da je šteta na objektu suviše mala, te da vlasnik mora podneti privatnu tužbu.

"Na sreću, nije se ništa promenilo u komšiluku, građani još više dolaze u pekaru, posao ide dalje normalno", rekao je brat vlasnika.

Napadi na pekare usledili su pošto je prekinuta utakmica Srbija-Albanija u utorak uveče, kada je na teren uleteo dron sa zastavom "velike Albanije", posle čega je došlo je do koškanja među igračima i ulaska navijača na teren.

POVEZANE VESTI

Petak 17.10.2014. 15:20
a kad vam u Becu zapale lokale onda jurite osiguranja ---hahaha mmu vam ljigavu mrs u tri pm .......
Petak 17.10.2014. 15:20
Neka, neka. ima i poneki Srbin u policiji.
Petak 17.10.2014. 15:28
Bojkotujte te smrdljive tzv pekare.budimo složni braćo dosta je bilo tolerancije prema gamadi koja ništa ne poštuje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online