Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 13.10.2014.
16:17 >> 17:50h
Srna A

Novi grafiti ISIS-a na Visokim Dečanima

Na kapiji manastira Visoki Dečeni u ponedeljak ujutro su se pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH "Albanska nacionalna armija", saopštio je iguman manastira Sava Janjić.

Novi grafiti osvanuli na manastirskoj kapiji
 



"Jutros smo primetili još jedan ISIS natpis na manastirskoj kapiji mnogo bliže crkvi. Sramota", napisao je Janjić na svom Tviter nalogu i postavio fotografiju na kojoj se vidi grafit ispisan crvenom bojom - ISIS i AKSH.

Na pomoćnim objektima u manastirskom imanju u Visokim Dečanima juče su ispisani grafiti "ISIS - Islamska država Iraka i Sirije", Kalifat dolazi, Oslobodilačka vojska Kosova UČK i Albanska nacionalna armija AKSH.

Grafiti ISIS u Visokim Dečanima!

Najbliži grafiti su na baštenskoj kućici, koja se nalazi na oko 300 metara od manastirske crkve, dok su ostali ispisani po objektima u krugu od oko 500 metara.

Janjić je sinoć rekao da su monasi zabrinuti i šokirani zbog prijetećih grafita na objektima u manastirskom imanju i da očekuju još intenzivnije mjere bezbjednosti Kfora i kosovske policije.

"Pojava islamističkih grafita i dovođenje u vezu sa UČK, natpisi koji izgledaju kao pokušaj pisanja na arapskom jeziku na prostoru na kojem svakodnevno radimo, pokazuju da ljudi takvih namera mogu da uđu na manastirsko imanje", rekao je Janjić.

KFOR: Manastir zajednička vrednost za sve ljude

Komandant Kfora general Frančesko Filjuolo osudio je u ponedeljak ispisivanje poruka mržnje na manastiru Visoki Dečani, saopštio je Kfor.

Filjuolo se sastao danas sa igumanom manastira Savom Janjićem i predsednikom opštine Dečani Rasimom Seljmanajem u manastiru Visoki Dečani, navodi se u saopštenju.

Oni su izrazili žestoko negodovanje zbog ispisivanja parola mržnje i dodali da će nastaviti da se zauzimaju za međuetničku toleranciju i koegzistenciju svih verskih i etničkih zajednica.

Tokom posete, regionalni komandir Kosovske policije u Peći, izjavio je da je istraga u toku i da se istraga sprovodi u tesnoj saradnji sa Regionalnom jedinicom za operativnu podršku.

Filjuolo je dodao da "manastir predstavlja zajedničku vrednost za sve ljude na Kosovu i da bi svi trebalo da ga poštuju i da doprinesu njegovom očuvanju".

"Kfor će nastaviti da štiti manastir", naveo je italijanski general.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.10.2014. 16:28
Kakvo iznenadjenje, posle "odlucne" akcije italijanskog kfora kome islamisti pred nosom skrnave hriscanski manastir i posle "duboke" zabrinutosti kosovskog ministra Jevti(no-se-prodajem)ca.
Ponedeljak 13.10.2014. 18:44
Арбанаси....америка је пред крахом...лутају по терасама свијести као шизофреник...не знају гдје би рат започели...јер има више локација које су потенцијалне мете...негдје морају ударити и гдје год ударе...сломиће зубе...развући ће се као жвакаћа... Арбанаси...Срби вас чекају....и упамтите...није милост у нашој освети...него у Господа Бога драгог...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online