Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 10.10.2014.
07:34
D.D. A

"Vučić nesposoban za reforme"

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije bivši ministar privrede Saša Radulović i lider pokreta Dosta je bilo, ocenio je kao "jedno veliko ništa".

Vučić nesposoban za reforme: Saša Radulović
 

- Apsolutno nema pomaka i to osećaju i građani i privrednici. Novčanici su sve tanji, a za reforme Vučić nema ni kapacitet, ni snagu, ni znanje - rekao je Radulović.

Kome je (od)zvonilo?

Konferenciju za novinare na kojoj je šef Delegacije EU Srbiji Majkl Devenport uručio premijeru Vučiću Izveštaj Evropske komisije o napretku, obeležila je i jedna anegdota.
Tokom konferencije nekom od ministara (Ilić, Verbić, Selaković i Sertić) zazvonio je mobilni telefon, a Vučić se brecnuo:
- Disciplina u Vladi još nije na potrebnom nivou - obratio se Vučić ministrima sa prekorom, nakon čega se oni više nisu čuli.

Sociolog i profesor na beogradskom Filozofskom fakultetu Jovo Bakić ocenio je da je izveštaj mogao da bude oštriji u oblasti medija gde je "stanje blizu katastrofalnog".


- U vreme Miloševića uvek je postojala neka TV stanica koja je bila potpuno slobodna. Danas nema takve stanice, koja ima nacionalnu frekvenciju. Sada su sve direktno pod kontrolom Vlade Srbije - rekao je Bakić.


Izjava Vučića da je za neke oblasti oštriji i od Evropske komisije, ne može se protumačiti nikako drugačije nego kao neozbiljna, ocenili su Zeleni Srbije koji se čude što se nakon kritika EU i ekoloških katastrofa, nadležno srpsko ministarstvo ne oseća odgovornim, "već se u medijima ponosi nepostojećim rezultatima".


Demokratska stranka Srbije ocenila je da izveštaj Evropske komisije ističe tri ključna zahteva Brisela: normalizaciju odnosa sa Prištinom, odnosno priznanje Kosova, promenu Ustava i usaglašavanje spoljne politike Srbije sa politikom EU i da je
sve drugo manje važno. 

Petak 10.10.2014. 08:44
Ne radi se tu samo o Vucicu,nego o celoj politickoj Srpskoj "eliti" zajedno sa vama gospodine Radulovicu.Do god se bude zivelo dobro od politike,I politika se smatrala unosnim poslom,nema bolje buducnosti za Srbiju!Zasto se ne uvedu parlamentarne I vladine plate na prosek Srpskih plata?Odma bi smo videli ko radi iz ubedjenja ko iz interesa. Politicke stranke su izvor svog zla koji se nadneo nad Srbijom! Srbiji treba vlada nacionalnog spasa,sa moratorijumom na sve politicke partije.Uzmite jednog Dr Slobodana Komazeca(vodeci zivi ekonomista na Balkanskim prostorima) Gospodina Branka Dragasa,Gospodina dr Dragana Petrovica itd, da nam vode vladu I resorse ,a ne ove politicke karikature!
Petak 10.10.2014. 08:36
SNS (samo seremo nesto) je losa ali si ti prodana americka duso 100 puta gori.
Petak 10.10.2014. 09:05
ЗАШТО НАМ НЕ КАЖЕШ НЕШТО НОВО , ЈЕР ТО СМО МИ ЗНАЛИ И ПРЕ ИЗБОРА АЛИ СУ ЗА ЊЕГА ГЛАСАЛИ ОНИ КОЈИ СУ ГЛЕДАЛИ САМО ДАН УНАПРЕД. ЖИВЕЛА СРБИЈА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online