Petak 10.10.2014.
07:34
D.D.

"Vučić nesposoban za reforme"

Vučić nesposoban za reforme: Saša Radulović
 

- Apsolutno nema pomaka i to osećaju i građani i privrednici. Novčanici su sve tanji, a za reforme Vučić nema ni kapacitet, ni snagu, ni znanje - rekao je Radulović.

Kome je (od)zvonilo?

Konferenciju za novinare na kojoj je šef Delegacije EU Srbiji Majkl Devenport uručio premijeru Vučiću Izveštaj Evropske komisije o napretku, obeležila je i jedna anegdota.
Tokom konferencije nekom od ministara (Ilić, Verbić, Selaković i Sertić) zazvonio je mobilni telefon, a Vučić se brecnuo:
- Disciplina u Vladi još nije na potrebnom nivou - obratio se Vučić ministrima sa prekorom, nakon čega se oni više nisu čuli.

Sociolog i profesor na beogradskom Filozofskom fakultetu Jovo Bakić ocenio je da je izveštaj mogao da bude oštriji u oblasti medija gde je "stanje blizu katastrofalnog".


- U vreme Miloševića uvek je postojala neka TV stanica koja je bila potpuno slobodna. Danas nema takve stanice, koja ima nacionalnu frekvenciju. Sada su sve direktno pod kontrolom Vlade Srbije - rekao je Bakić.


Izjava Vučića da je za neke oblasti oštriji i od Evropske komisije, ne može se protumačiti nikako drugačije nego kao neozbiljna, ocenili su Zeleni Srbije koji se čude što se nakon kritika EU i ekoloških katastrofa, nadležno srpsko ministarstvo ne oseća odgovornim, "već se u medijima ponosi nepostojećim rezultatima".


Demokratska stranka Srbije ocenila je da izveštaj Evropske komisije ističe tri ključna zahteva Brisela: normalizaciju odnosa sa Prištinom, odnosno priznanje Kosova, promenu Ustava i usaglašavanje spoljne politike Srbije sa politikom EU i da je
sve drugo manje važno. 

2024 © - Vesti online