Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 10.10.2014.
06:30
D. Dekić - Vesti A

Sa kim bi Dačić delio Kosovo?

Podgrejavanjem stare priče o podeli Kosova, vicepremijer Ivica Dačić je po povratku iz Moskve ponovo podigao medijsku prašinu i izazvao novu ljutnju koalicionih partnera.

Ustav već prekršen:Cvijetin Milivojević
 

- Podela Kosova bila bi jedno od boljih rešenja i bila bi u interesu i Srba i Albanaca - ocenio je Dačić složivši se sa šefom ruske kancelarije u Prištini Andrejom Šugurovim koji smatra da Srbija i Kosovo treba da razmene teritorije tako što bi Srbija ustupila tri opštine tzv. Preševske doline za opštine na severu Kosova sa srpskom većinom.

Pokušaj državnog udara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar pravde Nikola Selaković povodom zahteva DSS o oceni ustavnosti Briselskog sporazuma, tražili su da se USS ne bavi Kosovom, već da sačeka usklađivanje Ustava i zakona. Šta drugo može da bude taj zahtev kojim se sudu uzimaju prerogativi, osim pokušaja državnog udara - zapitao je Milivojević.

- Zašto Dačić o podeli Kosova nije pričao pre nego što je parafirao Briselski sporazum i agendu koja nije u interesu Srbije - pita politički analitičar Cvijetin Milivojević. On smatra da Dačić u ovom slučaju nije vizionar "već taktizira da bi bio u epicentru pažnje".


Predlog o razmeni opština na severu Kosova sa onim na jugu Srbije, Milivojević ne vidi kao podelu, već kao "trampu dve nezavisne države" u momentu kada je Kosovo priznalo više od 100 zemalja.


- Šta znači podela? Da li se to Kosovo deli sa velikom Albanijom, pa da Srbija uzme srpske enklave, a ostatak Kosova da ide svojim putem - pita ovaj analitičar u izjavi za "Vesti".


Milivojević ističe da srpski državni vrh neprestano krši ustavnu obavezu celovitosti državne teritorije i upozorava da na to Ustavni sud Srbije ne reaguje.

POVEZANE VESTI

Petak 10.10.2014. 07:43
Narodu Srbije, preti veca opasnost, od kriminalnog udruzenja, tadci,nikolici,vucici, dacici i njihovi po 333 naj blizi saradnika nego ebola Africi,Naravno sve uz blagoslov irineja. Vase preosvesenstvo G, Artemije kao duhovni vodja Srpskog naoda nemate pravo na cutanje, znamo da se nije lako boriti protiv ove crne cetvorke ali drugog izlaza nemamo. Amin!
Petak 10.10.2014. 09:03
ДАЧИЋ ЈЕ ЈЕДАН ВЕЛИКИ КОМАД БУДАЛЕ И СВЕ ШТО ПРИЧА МОРАМО УЗЕТИ СА РЕЗЕРВОМ.ОН МОЖЕ ДА ПОДЕЛИ СВОЈ СТАН И ОНО ШТО ЈЕ ЊЕГОВО. КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРПСКА ЗЕМЉА И ТО СЕ НЕ РЕШАВА ПРЕКО КОЛЕНА НЕГО ДЕЦЕНИЈАМА У БУДУЋНОСТИ. ЖИВЕЛА СРБИЈА
Petak 10.10.2014. 08:18
државни удар се овде непрестано дешава још од пада милошевића... - коштуница и тадић су владали "уредбама" које су доносили "ад хок"... Тим уредбама су се премошћавали постојећи закони, али то никоме није представљало проблем. Издаја националних интереса се правдала "вољом народа" на изборима ?? Исту "политику" су наставили и "војвода" и његов политички син.. Што се Косова и Метохије тиче - ту је излишно трошити карактере.. Шта то и где беше Косово и Метохија ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online