Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 24.12.2013.
17:20
B92, Beta A

Ko to sme da prisluškuje Nikolića?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ponovo posumnjao da ga prisluškuju, našta je premijer i ministar policije Ivica Dačić rekao da to sigurno ne radi policija. Nameće se pitanje ko onda to sme da čini...

Da podsetimo, Ivica Dačić je naglasio da sigurno niko iz državnog sistema, policije i tajne službe ne prisluškuje Nikolića.

Pravo da prisluškuju imaju Bezbednosno-informativna agencija, Vojnobezbednosna agencija, Vojnoobaveštajna agencija, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i MUP
 

Dakle ko sve ima zakonsko pravo da prisluškuju? To pravo, uz posebne dozvole, u Srbiji imaju Bezbednosno-informativna agencija, Vojnobezbednosna agencija, Vojnoobaveštajna agencija, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i MUP.

Niko ipak ne može ni da pretpostavi koliko je onih koji to mogu raditi bez dozvole i mimo zakona. Stručnjaci ipak kažu da i sam predsednik može sebe da zaštiti.

"On ima dovoljno ovlašćenja da takve stvari uređuje sam. U tim njegovim ovlašćenjima je i briga o tome kako rade te službe bezbednosti, policija. On je čak tu pozvan da uredi malo bolje ako tu nešto nije na mestu", kaže Bogoljub Milosavljević, professor Fakulteta Union.

Novom etapom afere prisluškivanje, Srbija se priključila dugoj listi zemalja u svetu čiji su se lideri u godini na izmaku žalili da su prisluškivani, pre svega misleći na američku Agenciju za nacionalnu bezbednost. To što je među njima i Angela Merkel potvrđuje da ni lideri najvećih zemalja nisu u potpunosti zaštićeni.

Dačić i Vučić: Istražuju se navodi o prisluškivanju

 

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavili su da će istražiti navode o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića. 

"Svi organi bezbednosti imaju zadatak da štite predsednika i druge nosioce vlasti ako postoji zloupotreba to treba da bude predmet istrage i sankcija. Istražićemo navode i ako se utvrdi da su sumnje opravdane, preduzećemo mere", rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova.

 

Vučić, koji koordiniše rad službi bezbednosti, rekao je na pitanje novinara da se istražuju navodi o prisluškivanju predsednika Srbije i da će bezbednosne službe obaviti svoj posao.

"Ranije smo uspevali da utvrdimo više prekršaja pod čudnim okolnostima i pokušaja upadanja u zaštićeni sistem i o tome je izveštavan i predsednik Republike", rekao je Vučić i dodao da od ranije zna za navode o prisluškivanju predsednika Srbije i da se to istražuje. 

POVEZANE VESTI

Utorak 24.12.2013. 17:23
Сељачина неотесана
Utorak 24.12.2013. 18:29
Сигурно они којима је Тома и његов блесави политички син, украли онај џак са гласачким листићима ,,,,, траже људи своје назад.
Utorak 24.12.2013. 21:10
ko da bitno sta i prica da je potrebno prisluskivati. On je samo marioneta kojom drugi upravljaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online