Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Utorak 07.10.2014.
14:46
Vestionline A

VIDEO svađe žandarma i "kobre": Tvoji momci napali moje momke

Šta se tačno dešavalo pošto su Andrej Vučić, rođeni brat premijera Srbije, i pripadnici Kobri dobili batine od Žandarmerije na dan održavanja Parade ponosa, pokazuje drugi video snimak koji se danas pojavio u medijima. Pošto su shvatili sa kim su se obračunali, pripadnici Žandarmerije su sami snimali nastavak događaja u hausteru i ulazu zgrade, gde su Vučić i njegovo obezbeđenje držani sve dok nije došao Veselin Milić, načelnik beogradske policije.

Andrej Vučić u bolovima u hodniku. Žandarmerija mu ne dozvoljava da izađe
 

Snimci traju 12 minuta i načinjeni su u haustoru i hodniku zgrade u ulici Svetozara Markovića u centru Beograda. Pored Andreja Vučića, koji se previja od bolova, tu su pripadnici Žandarmerije i Vojske Srbije i svi čekaju dolazak vojne policije, a napetost se stišava dolaskom Veselina Milića.

Muškarac u civilu iz Vučićevog obezbeđenja telefonom zove izvesnog Božovića i kaže mu: "Ne daju nam da izađemo odavde". U haustor stiže i "audi" Vojske Srbije sa rotacijom, ali Žandarmi ne dozvoljavaju vozaču da uđe u ulaz gde je Vučić. "Meni je naređeno da ovde stanem", govori pripadnik Vojske, što mu Žandarmi dopuštaju, ali da čeka u kolima.


Za to vreme u ulazu zgrade, iza zatvorenih vrata, traje objašnjavanje između niških žandarma i pripadnika Kobri.

"Tvoji momci su napali moje momke. Video sam sve. Ne znamo da li su imali štićeno lice ili nisu, ali napali su šestoricu mojih momaka i desilo se ono što se desilo, sad stiže vojna policije i sve će se rešiti...", govori žandarm vojniku. 

Deo ljudi izlazi iz haustora i prilaze parkiranom "audiju", gde nastaje tenzija jer je neko od žandarma viknuo da vojnik u kolima ima pušku i metak u cevi. Snimatelj se okreće ka vozaču "audija" na koga viče pripadnik Žandarmerije.

"Alo, Zoki, dođi da snimaš, repetira pušku", čuje se glas žandarma iz haustora zgrade upućen kelagama.

Međutim, na snimku se vidi da vozač "audija" kroz prozor pokazuje da u rukama nema ništa. I pored toga, nastavlja se svađa. Žandarmi viču: "Ostavi pušku", na šta vozač audija odgovara: "Ruke su mi gore, ne diram pušku, zatvori vrata", što žandarmi odbijaju da učine.

Vozač iz "audija" na to kaže: "Zatvori vrata. Ne smem da izlazim iz vozila. Druže, ruke su mi gore na volanu. Nisam repetirao. Držim ruke na volanu, ne pomeram se." U jednom momentu, muškarac u "audiju" traži da mobilnim pozove šefa.

Situacija u haustoru i hodniku se smiruje, a kroz nekoliko minuta pojavljuje se i načelnik beogradske policije Veselin Milić. On ulazi u hodnik u kome se nalazi Andrej Vučić. Za njima se zatvaraju vrata, i ne čuje se više razgovor u hodniku, a potom izlaze pripadnici Žandarmerije, od kojih tek tada jedan kaže da se zove sanitet.

Pripadnici Žandarmerije pretukli su 28.septembra Andreja Vučića i dvojicu muškaraca iz njegovog obezbeđenja. Pored brata premijera Vučića, Žandarmerija je pretukla i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji je bio u društvu Andreja Vučića.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.10.2014. 16:37
Zandarmerija u Nisu se ponasa bahato,kriminalno,i imaju mnogo putera na glavi,ali u ovom slucaju mislim da su pravilno postupili.Vucicev brat se zamislja da je Marko Milosevic sto je bio,neprikosnoven pa moze da vrslja i ponasa se bahato.A pogotovo napaljeni njegovi prijatelji koji zamisljaju da su mnogo jaki ako sednu u nov audi i nose puske pored sedista,napaljenci selci.Podrska za zandarmeriju u ovom slucaju.
Utorak 07.10.2014. 17:10
Kolibri se kurčili i źandarmerija je postupila po pravilima.šta onaj glumi sa audijem i repetiranom, puškom?zašto obezbeđenje za vučićevog brata? koji javašluk u državi, ne zna se ko pije ko, plaća.
Utorak 07.10.2014. 15:19
Ko je zapazio moje komentara na ovom portalu zna da ja nemam lepo misljenje o Vucicu. Ali ovo ovde nisu cista posla. Pripadnici "Kobri" su podoficiri i oficiri Vojske Srbije. Skolovani i obucavani ljudi.Dok se za pripadnike zandarmerije to ne moze reci. Naravno vecina je na svom mestu.Ali svi znamo da se dobar deo zandarma bavi kriminalom. A i slusajte ih kad pricaju. Nemogu da ubodu dva padeza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online