Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 15.10.2015.
13:37
Tanjug A

Vođin brat: Nikog nismo udarali ni vređali, a dobili smo batine

Postupali smo po naredbama službenih lica, nikoga nismo udarali, niti vređali ni u jednom trenutku, već smo pokušali da se legitimišemo, izjavio je Andrej Vučić, povodom incidenta na prošlogodišnjoj Paradi ponosa.

A. Čukić
Andrej Vučić: Samo smo pokušali da se legitimišemo

Dajući iskaz u svojstvu oštećenog, Vučić, brat premijera Srbije, je istakao da je zajedno sa Predragom Malim, bratom gradonačelnika Beograda, kao i dvojicom pripadnika premijerovog obezbeđenja, krenuo na ručak kod svojih roditelja, kada su ih pripadnici niške Žandarmerije zaustavili.

Prema njegovim rečima, on je pokazao ličnu kartu, a vojni policajci službene legitimacije, ali su ih, kako je rekao, uprkos tome žandarmi odgurali štitovima i rukama, da bi ubrzo potom počeli i da ih batinaju. 

Kako je objasnio, iako je jedan od pripadnika obezbeđenja premijera Srbije vikao "stanite, vojna policija, na zadatku smo", i nisu pokušali nikakav fizički kontakt, niški žandarmi počeli su da ih udaraju palicama. 

- Tada kreće opšte batinanje, udarali su nas svuda po telu, a mi smo šokirani i povijeni počeli da se povlačimo - rekao je Vučić, koji je u sudnici prepoznao policajce Dragana Savića, Dalibora Đorđevića i Bobana Lekića, za koje navodi da su istupili pred njega i udarali ga po leđima, vratu, rukama i glavi.

Na pitanje advokata odbrane zašto su zahtevali da prođu, kako navode tuženi, Andrej Vučić je odgovorio da ništa nisu zahtevali, već samo zamolili da prođu. 

- Stajali smo dok nisu počeli da nas guraju. Smatram da smo postupili po naredbama službenog lica, jer smo stali, legitimisali se i nismo nikoga ugrožavali - rekao je Vučić i dodao da tokom trajanja događaja nije čuo da neko izdaje naredbu da legne, već samo graju i viku. 

U nastavku se očekuje davanje iskaza Predraga Malog. 

Osmorica pripadnika Žandarmerije terete se da su kao saučesnici izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, pošto su u društvu Vučića i Malog, bili i dvojica vojnih policajaca. Komandant voda Žandarma tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja, u vezi sa njihovim učešćem u događajima na dan održavanja Parade ponosa. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.10.2015. 14:00
Kako da ne . Zasto je nestao video snimak zandarmerije ?
Četvrtak 15.10.2015. 16:41
Kako nebi izda-jnicka Go-vna!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online